Engeland – Nederland (V): live kijken op tv en online | Vrijdag 1 december 2023 | Women’s Nations League

De laatste speelronde van de groepsfase van de Women’s Nations League is aangebroken. Onze Oranje Leeuwinnen hebben nog twee belangrijke wedstrijden op de planning staan. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Engeland op tv en online kijken kunnen op vrijdag 1 december 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd. Door de aankomende speelronde te winnen, kan de ploeg van Andries Jonker zich plaatsen voor de halve finales én zicht houden op kwalificatie voor de Olympische Spelen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de match eventueel ook vertoont.

Oranje speelt mee in de Women’s Nations League

De Oranje Leeuwinnen kunnen deze paar maanden volop aan de bak tijdens de Women’s Nations League. Het internationale kampioenschap wordt al een aantal jaar voor mannen georganiseerd. Dit seizoen vindt echter de eerste editie voor vrouwen plaats. De groepsfase startte op 21 september. Aan het toernooi doen in totaal 51 landen mee.

Nederland kwam samen met Spanje, Noorwegen en Denemarken in pot twee van divisie A terecht. Uit elke pot wordt een land getrokken voor de poules tijdens de eerste ronde van de Women’s Nations League. De ploeg van Andries Jonker is tijdens de loting in groep 1 terechtgekomen, waarbij het moet strijden tegen 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Engeland (pot 1), 🇧🇪 België (pot 3) en 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland (pot 4). Inmiddels hebben de Oranje Leeuwinnen vier wedstrijden gespeeld en staan ze op het moment van schrijven op de eerste plek.

Waar kan ik de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen uit de Women’s Nations League tegen Engeland op tv en online kijken?

Het Nederlands elftal neemt het tijdens de vijfde wedstrijd uit de Women’s Nations League op tegen Engeland. Net zoals de andere wedstrijden uit de groepsfase, wordt ook deze match op tv door de NPO uitgezonden op het derde kanaal (NPO 3). Doordat de wedstrijd tussen Engeland en Nederland direct op televisie te volgen is, kun je het gehele duel via NLZIET online volgen.

👉 Ga direct naar de wedstrijd Engeland vs. Nederland bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meest recente wedstrijd tegen Engeland

Op 26 september werd het thuisduel tegen Engeland gespeeld. In een bomvolle Galgenwaard nam de ploeg van Andries Jonker het op tegen het sterke team van Sarina Wiegman. De Oranje Leeuwinnen zetten goed druk, waardoor er meerdere kansen aan Nederlandse zijde ontstonden. Diep in de eerste helft kwam Nederland door een goal van Lieke Martens-van Leer op voorsprong.

Na de rust werd Engeland echter de gevaarlijke partij. Alessia Russo scoorde in de 64e minuut de gelijkmaker. Lang bleef de stand 1-1, maar Renate Jansen maakte in de 90e minuut de 2-1. Een belangrijke overwinning, want Nederland staat nu bovenaan in groep A.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.