Engeland – Brazilië vrouwenvoetbal: live kijken op tv en online | 6 april 2023 | Finalissima

Een primeur zal vanavond plaatsvinden in het Wembley Stadium in Londen: de allereerste versie van de vrouwenvoetbal Finalissima ooit staat op de planning op donderdag 6 april 2023 om 20:45 uur Nederlandse tijd. Het idee is simpel: de winnaressen van het Europees Kampioenschap 2022 en de Copa América 2022 strijden tegen elkaar om eeuwige roem tijdens een wedstrijd die is georganiseerd door de twee voetbalorganisaties UEFA and CONMEBOL. Benieuwd wanneer en waar je Engeland – Brazilië kunt kijken? Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Engeland – Brazilië online kijken: live stream van de vrouwenvoetbalwedstrijd op donderdag 6 april 2023 om 20:45 uur

‘The Lionesses’ uit Engeland wisten afgelopen zomer het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal te winnen van de Duitse runner-up, terwijl de Braziliaanse ‘Seleção’ tegelijkertijd in de finale van de Copa América Femenina de Colombianen versloeg. Daarom hebben deze twee landen de eer gekregen om tegen elkaar te strijden tijdens de allereerste editie van de zogeheten Finalissima voor vrouwenvoetbal. De uitzending wordt op donderdagavond vanaf 20:45 uur Nederlandse tijd door ESPN 1 verzorgd, zo blijkt uit de tv-gids. Één dag later, op vrijdagavond 6 april 2023 om 20:00 uur, spelen de Oranjeleeuwinnen overigens in het Fortuna Sittard Stadion vriendschappelijk Nederland vs. Duitsland (uitgezonden via ESPN 4)

De meeste kanalen van de ESPN-sportzenders zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Canal Digitaal➡️ Ga meteen naar Engeland – Brazilië via ESPN 1 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen moment van de Finalissima te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
Youfone➡️ Ga meteen naar Engeland – Brazilië via ESPN 1 bij Youfone. Ook bij deze provider heb je tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet vanwege de Lente Deals.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het vrouwenvoetbal er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het vrouwenvoetbal worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
ENGLAND stars train ahead of FINALISSIMA!

Opstellingen van Engeland en Brazilië tijdens deze eerste editie van de Finalissima

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze eerste Finalissima. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Engeland vs. Brazilië staat donderdag om 20:45 uur op de planning, dus we verwachten rond 7-8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

⚪️ Opstelling Engeland: nog niet bekend

🔵 Opstelling Brazilië: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd tussen Engeland vs. Brazilië

Heb je de partij afgelopen donderdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor Engeland vs. Brazilië terecht bij ESPN. Bij dit video on demand-platform is het mogelijk om de match tussen de teams uit Europa en Zuid-Amerika tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze providers tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Engeland Brazilie Finalissima 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Voetbalwedstrijden in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Vrouwen Eredivisie en meer vrouwenvoetbal volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.


Veelgestelde vragen

  • Hoe laat is de Finalissima wedstrijd vrouwenvoetbal tussen Engeland – Brazilië vandaag (donderdag 6 april 2023)?

    De aftrap van deze partij in het vrouwen voetbal is in de avond om 20:45 uur Nederlandse tijd in het Wembley Stadium in London, Engeland.

  • Via welke zender op tv wordt de vrouwenvoetbalwedstrijd tussen Engeland vs. Brazilië vanavond uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender ESPN 1. Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.