Deze 3 enge horrorfilms op Film1 moet je gezien hebben

Heb je zin om dit weekend lekker te griezelen voor de televisie? Mooi, want wij hebben weer een paar toffe aanraders op Film1 (bekend van het motto Altijd Een Goede Film) voor je klaargezet. In dit artikel vind je 3 kijktips voor enge horrorfilms die nu op Film1 te zien zijn en niet op andere SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video kunnen worden bekeken.

3x Kijktips voor enge horrorfilms op Film1

1. Gretel & Hansel (2020)

Misschien ken je Sophia Lillis wel van haar rol in de populaire Netflix-serie I Am Not Okay with This of is haar rol als Beverly Marsh in de horrorfilms It en It Chapter Two op je netvlies gebrand. Één ding is zeker: aan acteerkwaliteiten zal het niet ontbreken. De jonge ster schittert in deze creepy vertolking van het sprookjesverhaal over Hans & Grietje. De film is pas in 2020 verschenen, maar nu al online bij Film1 te bekijken. Sinds zaterdag 11 september 2021 is hij te streamen.

Verhaal en details

Lang geleden, in een ver sprookjesland worden een jonge vrouw en haar kleine broertje verstoten door hun moeder. Wanhopig op zoek naar eten en werk betreden ze een donker bos waar ze een jager ontmoeten die hen nog dieper het bos inleidt. Aan het einde van hun latijn ontdekken ze een magisch huisje waar een ogenschijnlijk vriendelijke oude vrouw hen opvangt. Alles lijkt te mooi om waar te zijn, en misschien is dat het ook wel zo… Weet Gretel haar kleine broertje te beschermen tegen het grote gevaar wat dreigt?

Titel: Gretel & Hansel
Jaar: 2020
Duur: 1 uur en 27 minuten
Categorie: Fantasy, Horror, Mystery
Regisseur: Osgood Perkins
Cast: Sophia Lillis, Samuel Leakey, Charles Babalola
IMDb: 5,4 uit 28.000 stemmen

2. Let Me In (2010)

Let Me In was een decennium geleden een absoluut kijkcijferkanon. Inmiddels is de enge film over een jonge vampier van de SVOD-diensten alleen nog bij Film1 te bekijken. En een kijkje nemen is het zeker waard voor fans van spannende films. Waar horrorfilms op IMDb dikwijls niet al te best worden beoordeeld, krijgt deze titel van regisseur Matt Reeves (o.a. bekend van 2 Planet of the Apes-films uit 2014 (“Dawn“) en uit 2017 (“War“) een prima 7,1 uit maar liefst 116.000 stemmen.

Verhaal en details

New Mexico, begin jaren tachtig. De twaalfjarige Owen is een eenzame jongen die op school wordt gepest door drie klasgenoten. Thuis koestert hij zijn wraakgevoelens. Op een avond treft hij bij de speeltoestellen voor hun gebouw de twaalfjarige Abby. Het meisje is pas in de buurt is komen wonen, samen met haar vader. De twee raken bevriend en Abby spoort Owen aan om voor zichzelf op te komen. Owen kan echter niet vermoeden welk duister geheim Abby met zich meedraagt.

Titel: Let Me In
Jaar: 2010
Duur: 1 uur en 56 minuten
Categorie: Fantasy, Horror, Drama
Regisseur: Matt Reeves
Cast: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Richard Jenkins
IMDb: 7,1 uit 116.000 stemmen

3. Bram Stoker’s Dracula (1992)

Wie wel houdt van een klassieker, moet Bram Stoker’s Dracula uit 1992 zeker op zijn of haar watchlist zetten (wat je meteen kunt doen via de groene knop hieronder). Met een absolute sterrencast van o.a. Gary Oldman (Gordon in The Dark Knight), Winona Ryder (Joyce Byers in Stranger Things) en Anthony Hopkins (Dr. Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs) is dit een titel die je echt gezien moet hebben.

Verhaal en details

Na tientallen jaren alleen in zijn vervallen kasteel te hebben gewoond, verhuist de prins van Transylvanië van Oost-Europa naar Londen. Hij heeft alle contact met de mensheid verloren en zijn verlangen om dat te herstellen wordt steeds groter. Hij komt terecht in een wereld van bevrijding, horror, passie, romantiek en offers en doet er alles aan om de verloren tijd in te halen. Daarbij gaat hij op zoek naar de enige vrouw in zijn leven zonder wie hij absoluut niet verder kan.

Titel: Bram Stoker’s Dracula
Jaar: 1992
Duur: 2 uur en 8 minuten
Categorie: Fantasy, Horror, Drama, Romantiek
Regisseur: Francis Ford Coppola
Cast: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins
IMDb: 7,4 uit 203.000 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.