Disney brengt magische nieuwe animatiefilm uit: ‘Encanto’

Een gloednieuwe en magische animatiefilm is op komst bij Disney+. In november 2021 wordt namelijk de film Encanto uitgebracht in de bioscoop. The Walt Disney Company heeft zojuist een gloednieuwe trailer uitgebracht, die hieronder samen met het plot van de film te bewonderen is. Een exacte release datum voor de bioscoop is nog niet naar buiten gebracht, evenals de datum dat de film op Disney’s streamingdienst zal verschijnen.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Verhaal, details en trailer van Disney-film ‘Encanto’

De nieuwe animatiefilm van Walt Disney Animation Studios vertelt het verhaal van de fantastische familie Madrigal, die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia, een prachtige en charmante plek genaamd Encanto.

De magie van de Encanto heeft elk kind in het gezin gezegend met een unieke gave: van superkracht tot de kracht om te genezen. Elk kind, behalve de vijftienjarige Mirabel. Maar wanneer ze ontdekt dat de magie rond de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, als enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is.

Soort: Film
Jaar: 2021
Duur: NNB
Categorie: Animatie, Avontuur, Komedie
Regisseur: Jared Bush, Byron Howard
Schrijvers: Jared Bush, Charise Castro Smith
Cast: Stephanie Beatriz, Wilmer Valderrama, Diane Guerrero
Kijken: Ga direct naar Disney+

Encanto | Officiële trailer | Disney NL

‘Colombia, Mi Encanto’ en meer muziek

Zoals we gewend zijn van Disney-films, kunnen we weer heel veel mooie muziek verwachten. Zo horen we in de trailer het nummer Colombia, Mi Encanto, gezongen door Carlos Vives. Hij heeft 17 GRAMMY’s en Latin GRAMMY’s gewonnen en is een zanger, songwriter en acteur uit Santa Marta (Colombia). Zelf vertelt hij hierover: “Dit lied viert de magische diversiteit van Colombia. Ik kan niet wachten om te zien hoe de combinatie tussen de muziek met de beelden en personages geïnspireerd door de ‘encanto’ van Colombianen uiteindelijk uitvalt.”

Daarnaast bevat de film gloednieuwe nummers van Lin-Manuel Miranda, onder andere bekend van haar werk in Hamilton en Moana.

Inspiratie voor de film

Byron Howard (bekend van onder andere Zootopia en Tangled) heeft samen met Jared Bush (tevens Zootopia) en Charise Castro Smith (bekend als schrijver van The Death of Eva Sofia Valdez) de regie van deze film op zich genomen. De productie is verzorgd door Clark Spencer en Yvett Merino en het scenario is geschreven door Bush en Castro Smith. Zij zijn geïnspireerd geraakt voor dit verhaal toen ze op studiereis waren naar Colombia.

Veelgestelde vragen over Encanto op Disney+

 1. Waar gaat de Disney-film Encanto over?

  Encanto vertelt het verhaal van de fantastische familie Madrigal, die in een magisch huis woont dat verscholen ligt in de bergen van Colombia, een prachtige en charmante plek genaamd Encanto.

 2. Wanneer komt de animatiefilm Encanto uit?

  Vanaf november 2021 zal de film te zien zijn in de bioscoop. Een exacte datum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

 3. Vanaf wanneer zal Encanto op Disney+ te zien zijn?

  Op dit moment weten we nog niet wanneer Encanto naar Disney+ komt. We laten het je weten via je mail zodra hier meer over bekend is.

 4. Wordt VIP-toegang een vereiste om Encanto te bekijken?

  Momenteel is heeft Disney+ zich nog niet uitgelaten over de lancering van Encanto, dus we weten nog niet of de film net als Cruella, Black Widow en Jungle Cruise met VIP-toegang te zien zal zijn of net als Soul, Onward en Luca voor iedere abonnee.