Het aftellen kan beginnen! De trailer van ‘The Empress’ is nu te zien

Over precies een week is het zover: dan is het gloednieuwe Duitse kostuumdrama The Empress (ook wel bekend als Die Kaiserin) eindelijk te zien op Netflix. Goed nieuws voor fans van series als Bridgerton en The Crown! In aanloop naar de zes afleveringen heeft de streaminggigant de trailer zojuist online gezet. Nu kunnen we pas echt in de stemming komen. Bekijk hem hierboven of lees hieronder alles over de serie.

Waar gaat ‘The Empress’ over?

Het gloednieuwe kostuumdrama The Empress, ook wel Die Kaiserin, vertelt het verhaal van Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach. Zij is de hertogin en prinses van Beieren, ergens in de tweede helft van 1800. Op zestienjarige leeftijd stapt zij in het huwelijksbootje met Franz Jozef, de keizer van Oostenrijk, waardoor ze keizerin van dit land wordt.

De relatie tussen de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn? De serie zal bestaan uit zes afleveringen en is vanaf donderdag 29 september te zien op Netflix.

Verhaal en informatie van de serie

In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof.

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
MakerKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix
Afbeelding: Thomas Schenk via Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.