Kostuumdrama ‘The Empress’ over keizerin Sisi komt volgende week op Netflix: dit weten we tot nu toe

Er komt een nieuw kostuumdrama naar Netflix voor fans van Bridgerton, Downton Abbey en The Crown. The Empress (in het Duits Die Kaiserin) draait om keizerin Sisi. In dit artikel lees je alles wat we tot nu toe over deze Duitse serie weten en vertellen we je meer over het verhaal, de castleden en de releasedatum.

Waar gaat ‘The Empress’ over?

Het verhaal van keizerin Sisi is natuurlijk al meermalen naar het witte doek gebracht en is hét verhaal voor tijdens de kerstdagen. En nu komt er dus een nieuw Duits kostuumdrama aan. Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach is de hertogin en prinses van Beieren, ergens in de tweede helft van 1800. Op zestienjarige leeftijd stapt zij in het huwelijksbootje met Franz Jozef, de keizer van Oostenrijk, waardoor ze keizerin van dit land wordt.

De relatie tussen de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn? Bekijk hieronder de eerste beelden van de serie.

Wie zitten er in de cast van ‘The Empress’?

Wie er in dit Duitse kostuumdrama meespelen is inmiddels al bekend. De Turks-Duitse actrice Devrim Lingnau speelt de rol van Sisi en Franz Jozef wordt vertolkt door de Duitse Philip Froissant.

Verder zien we Melika Foroutan terug als aartshertogin Sophie, Johannes Nussbaum als Franz’ broer Maximiliaan, Elisa Schlott als Sisi’s oudere zus Helena, Jördis Triebel als Sisi’s moeder Ludovika en Almila Bagriacik als de Sisi’s belangrijkste hofdame. Op de afbeeldingen hieronder zie je Philip Froissant, Melika Foroutan en Devrim Lingnau terug in hun rollen.

Wanneer komt ‘The Empress’ op Netflix?

Het is al bekend wanneer The Empress op Netflix komt, en dit duurt helemaal niet zo lang meer. Op donderdag 29 september is het zover! Dan zal het complete eerste seizoen op de streamingdienst gelanceerd worden. Dit bevat zes afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genoeg om lekker te bingen dus.

Waar kun je ‘The Empress’ online kijken?

Omdat dit een Netflix Original-serie is, kun je dit enkel en alleen op het video on demand-platform Netflix kijken. Op andere streamingdiensten, zoals HBO MaxVideolandDisney+ en Amazon Prime Video, zal de serie niet verschijnen.

Meer informatie over de serie

In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof.

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
Release datum29 september 2022
MakersKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.