Nieuw op Netflix vandaag: kostuumdrama ‘The Empress’ over keizerin Sisi

Ben jij fan van The Crown, Bridgerton of Downton Abbey? Laat dan alles uit je handen vallen en start nú Netflix op. Hier is vandaag namelijk de gloednieuwe Duitse serie The Empress (ook wel Die Kaiserin genoemd) verschenen. Deze zesdelige serie is vanaf 09:00 uur Nederlandse tijd volledig te zien op de streamingdienst en vertelt het bekende verhaal van keizerin Sisi. Een perfecte kijktip voor fans van de eerdergenoemde kostuumdrama’s.

Waar gaat het kostuumdrama ‘The Empress’ over?

Op Netflix verschijnt vandaag het gloednieuwe kostuumdrama The Empress, ook wel Die Kaiserin. Deze Duitse serie vertelt het welbekende verhaal van de rebelse Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach. Haar prille liefde en huwelijk met Franz Jozef, de keizer van Oostenrijk, brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn?

Dit verhaal ken je natuurlijk van eerdere verfilmingen, waarvan de bekendste de klassieke filmtrilogie met Romy Schneider is. Ook verscheen vorig jaar nog de serie Sisi (2021). In de nieuwste serie over de jonge keizerin spelen echter de jonge, talentvolle acteurs Devrim Lingnau en Philip Froissant de hoofdrollen.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Nieuwe vertolking van het legendarische verhaal van keizerin Sisi
2️⃣ Jonge, talentvolle acteurs in de hoofdrollen
3️⃣ Perfect voor fans van The Crown en Bridgerton

Netflix lanceert vandaag 6 afleveringen van ‘The Empress’

Vanmorgen, op donderdag 29 september, zal de serie om 09:00 uur in zijn geheel aan het aanbod van streaminggigant Netflix toegevoegd worden. Met zes afleveringen van ongeveer 45 minuten kun je dit lekker bingen. Heb je na het zien van deze zes afleveringen nog niet genoeg gezien van Sisi? Dan zijn er gelukkig nog veel meer films en series over de keizerin verschenen. Zo ken je de welbekende trilogie uit 1955 met Romy Schneider in de hoofdrol misschien wel. Dit is nu op NLZIET te zien.

→ Bekijk hier de Sissi-trilogie uit 1955-1957 en hier de Sisi-serie uit 2021 ✅

Verhaal en informatie van de serie

In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof.

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
MakerKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.