Sam Mendes’ nieuwste film ‘Empire of Light’ staat nu op Disney+

Sam Mendes was het afgelopen jaar terug met een gloednieuwe film. De regisseur, bekend van onder meer 1917 en James Bonds Skyfall, bracht ons deze keer Empire of Light. Geen actiefilm, wel een kleinschalig drama over mentale gezondheid en discriminatie. De film was in Nederland in april pas op het witte doek te bewonderen en toch kun je hem nu al vanuit huis streamen. Disney+ heeft hem op woensdag 24 mei aan het aanbod toegevoegd.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘Empire of Light’ over

We worden meegenomen naar een Brits kustplaatsje aan het begin van de jaren 80. Empire-bioscoopmedewerker Hilary leidt aan schizofrenie en slikt afvlakkende medicatie om met haar stemmingswisselingen om te gaan. Hierdoor is haar leefwereld erg meegaand en monotoon. Als de jonge, knappe Stephen bij de bioscoop komt werken, blijken ze al snel iets gemeen te hebben: discriminatie. Hij vanwege zijn huidskleur, zij vanwege haar mentale gezondheid. Er ontstaat een liefdevolle relatie tussen de twee.

De hoofdrollen worden vertolkt door Olivia Colman (The Crown) en Micheal Ward (Top Boy), maar ook Colin Firth (The King’s Speech) en Toby Jones (The Hunger Games) komen langs. Kijkers waren overwegend positief over de film. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media.

‘Empire of Light’ staat sinds vanmorgen op Disney+

Benieuwd geworden naar de film? Disney+ voegde hem op woensdag 24 mei toe aan het aanbod. Ook bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis kun je de film vanaf vandaag huren en kopen. Disney+-abonnees kunnen overigens sinds vanmorgen ook naar het eerste seizoen van de nieuwe serie American Born Chinese met Michelle Yeoh kijken.

Benieuwd wat er naast Empire of Light en American Born Chinese nog meer allemaal op de planning staat in mei? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, BAFTA-winnaar Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones en Oscarwinnaar Colin Firth.

TitelEmpire of Light
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 55 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
RegisseurSam Mendes
CastOlivia Colman, Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Colin Firth, Hannah Onslow, Toby Jones, Crystal Clarke
EMPIRE OF LIGHT | Official Trailer | Searchlight Pictures

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.