‘Emily in Paris’ seizoen 3 komt eraan: dit is alles wat je moet weten

Aan het einde van het tweede seizoen bleef Emily Cooper met een hele hoop dilemma’s achter, dus het wordt tijd dat ze ons weer verwelkomd in Parijs en meeneemt naar haar chaotische leven. Gelukkig gaat dat ook bijna gebeuren. Over een paar weken is het wachten namelijk eindelijk voorbij en keert de serie terug naar Netflix. Maar ter voorbereiding moeten we nog wel een paar dingen met je bespreken. In dit artikel lees je alles wat we tot nu toe weten over Emily in Paris seizoen 3, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedatum.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Emily in Paris. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1 en 2 al gezien hebt.

Waar gaat ‘Emily in Paris’ seizoen 3 over?

We hoeven je waarschijnlijk niet bij te praten over de gigantische cliffhangers aan het einde van het tweede seizoen, maar hier toch een kleine recap. Na de allerlaatste aflevering was de stand van zaken als volgt: Emily had de keuze om in Parijs te blijven en voor Sylvie te werken, of om terug te keren naar Chicago voor een gigantische promotie. Als ze dat eerste zou doen zou ze haar carrière misschien wel verloochenen, maar aangezien de serie niet opeens Emily in Chicago heet lijkt de kans groot dat dat toch haar besluit is.

En dan was er natuurlijk ook nog dat andere grote probleem: Alfie of Gabriel? Die laatste heeft nét weer besloten om toch voor Camille te gaan (en met haar te gaan samenwonen ónder Emily’s appartement), die eerste keert na zijn project in Parijs terug naar Londen maar niet voordat hij een langeafstandsrelatie heeft voorgesteld. Voor wie moet Emily gaan? En wie wil er voor haar gaan?

Wie zitten er in de cast van het derde seizoen?

Uiteraard keert Lily Collins terug als Emily Cooper, en daarnaast zijn in het derde seizoen ook Camille Razat (Camille), Lucas Bravo (Gabriel), Ashley Park (Mindy), Samuel Arnold (Julien), Bruno Gouery (Luc) en Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie) weer van de partij. En dat is nog niet alles, want er worden ook een aantal nieuwe personages geïntroduceerd. Zo kruipt acteur Paul Forman in de rol van Nicolas de Leon, de zoon van een welvarende familie met een bewijsdrang waar je u tegen zegt. Misschien een potentiële nieuwe love interest voor Emily?

Dan moeten we het ook nog even hebben over Alfie. Hij kondigde aan het einde van seizoen 2 aan terug te keren naar Londen omdat zijn tijd er in Parijs op zat. Betekent dat dan dat we hem niet meer terug gaan zien? Gelukkig kwam acteur Lucian Laviscount een tijdje geleden met een nieuwtje: hij is er gewoon weer bij én hij behoort zelfs tot de vaste cast vanaf nu. Goed nieuws voor de fans!

Wanneer komt ‘Emily in Paris’ seizoen 3 op Netflix?

Op 22 december 2021 werd het tweede seizoen van Emily in Paris gelanceerd op Netflix, dus dit betekent dat het nét geen compleet jaar duurt voordat de nieuwe afleveringen te zien zijn. Op woensdag 21 december 2022 is het namelijk zover en keert de serie terug naar de streaminggigant.

Midden in de nacht klaar gaan zitten heeft overigens geen zin; de afleveringen verschijnen in Nederland pas om 09:00 uur ‘s ochtends op de streamingdienst. Dit komt door de verschillende tijdzones—in bepaalde delen van Amerika is het dan nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 21 december wordt, wordt het derde seizoen van de serie dus in de hele wereld live gezet.

Zijn er eigenlijk al beelden van het derde seizoen?

Jazeker! Tijdens het TUDUM-fanevenement werden de eerste beelden van het derde seizoen eindelijk met ons gedeeld. Je bekijkt ze hieronder.

Komt er ook een ‘Emily in Paris’ seizoen 4 op Netflix?

Ook hier kunnen we weer volmondig ‘ja’ op antwoorden. Netflix heeft een vierde seizoen van Emily in Paris namelijk al bevestigd. Dit deden ze op hetzelfde moment dat ze het derde seizoen aankondigden, waarbij ze dus met dubbel goed nieuws kwamen.

Verdere informatie over het vierde seizoen, zoals een releasedatum, hebben we nog niet. Uiteraard houden we je wel altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via je mail en onze social media-kanalen.


Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.