10x unieke filmlocaties van ‘Emily in Paris’ op een rij

Oui, oui, Emily In Paris keert dit jaar terug voor seizoen 4. De populaire serie op Netflix volgt het leven van Emily in Parijs. Als fan van de serie wil je misschien wel een kijkje nemen bij alle locaties. Van het restaurant van Gabriel tot aan de bakkerij met alle Franse lekkernijen: we zetten ze allemaal voor je op een rij.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

1. La Boulangerie Moderne

In het eerste seizoen kwam deze bakkerij al eens voorbij. Op deze plek bestelde Emily namelijk haar eerste pain au chocolat. Ook in seizoen drie is ze er regelmatig te vinden. Verwacht lange rijen, want de Franse lekkernijen zijn door veel toeristen ontzettend geliefd.

2. Appartement van Emily

In de serie is de bakkerij om de hoek van het appartement van Emily. In werkelijkheid vind je het appartement van haar en Mindy aan Place de l’Estrapade. Het plein ligt midden in het Quartier Latin en staat vlak achter het Panthéon.

3. Restaurant van Gabriel

Uiteraard kun je Parijs niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het restaurant van Gabriel. Deze plek ligt dichtbij het appartement van Emily, in het Quartier Latin en aan het Place de l’Estrapade. In de serie staat het restaurant bekend onder de naam Chev Lavaux. In werkelijkheid heet de plek Terra Nera. Wel wordt aangeraden om op tijd te reserveren, aangezien het restaurant ontzettend populair is.

4. Savoir

De reden voor Emily om naar Parijs te komen heeft natuurlijk alles te maken met haar werk. Ze werkt namelijk voor het marketingbedrijf Savoir. Helaas bestaat dit bedrijf niet echt, maar kun je het plein waar het pand staat wel bezoeken. Ook de favoriete lunchplek van Emily ligt dichtbij. Hiervoor kun je terecht bij Le Bistro Valois.

5. Le Mur des Je t’aime

In seizoen 3 gingen Emily en Gabriel samen op pad. Ze bezochten Le Mur des je t’aime in de wijk Montmartre. Op deze muur staat op 300 manieren ‘ik hou van je’ geschreven. Een romantische locatie, gelegen in een klein parkje aan het Place des Abbesses.

6. Parc des Buttes-Chaumont

Een ander park om zeker niet over te slaan is het heuvelachtige Buttes-Chaumont. Dit park behoort tot een van de groenste plekken van Parijs. Een geweldige plek om heerlijk van de zon te genieten, of van een romantische picknick zoals Emily en Alfie.

7. McDonald’s op de Champs-Élysées

McDonald’s speelt een grote rol in de eerste aflevering van seizoen 3. Emily en Gabriel gaan dan ook samen op pad om de zogeheten McBaguette te testen. Hoewel het pand op de Champs-Élysées wel bestaat, is de plek in de serie een stuk chiquer. Wel kun je dezelfde burger als Emily bestellen en is er zelfs een Emily In Paris-menu voor de liefhebber.

8. Palais-Royal

Tijdens de lunchpauze op haar eerste werkdag wil niemand met Emily gaan lunchen. Ze belandt in het park van Palais-Royal waar ze Mindy ontmoet. De twee worden uiteindelijk beste vriendinnen. Het park is gelegen binnen de muren van het voormalig bijgebouw van het Louvre. Wel moet je hier overdag een bezoek voor plannen, want het park is ’s avonds gesloten.

9. Café Marly

In seizoen 2 is Emily met Camille en Sylvie aan het lunchen op een terras. Op de achtergrond valt direct het Louvre op. Deze plek staat beter bekend als Café Marly. Wel moeten we je erbij vertellen dat het terras niet zo dichtbij de piramide staat, als dat de serie doet vermoeden. In werkelijkheid staat het alleen onder de zijvleugel van het Louvre.

10. Restaurant Le Grand Véfour

Ook sterrenrestaurant Le Grand Véfour is een herkenbare plek voor de serie. Hier maakten Julian, Luc en Sylvie ruzie over Emily in seizoen 3. Buiten de serie om staat deze plek bekend als een van de oudste en duurste restaurants in Parijs. Het is verstandig om ver van tevoren te reserveren. Wel hangt er een aardig prijskaartje aan deze chique plek.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.