Spectaculaire biopic ‘Elvis’ is nu te zien bij Pathé Thuis

Fans van The King of Rock ’n Roll opgelet! De muzikale hitfilm Elvis verscheen anderhalve maand geleden pas op het witte doek en is nu al in je thuisbioscoop te bekijken. Vanaf vandaag, 8 augustus 2022, is de spectaculaire biopic over het leven van Elvis Presley namelijk als Premium-film te koop en te huur bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Biopic ‘Elvis’ met Austin Butler en Tom Hanks nu online te zien

Regisseur Baz Luhrmann vertelt in Elvis op een kleurrijke en visueel spectaculaire wijze het levensverhaal van Elvis Presley, door de ogen van zijn manager Colonel Tom Parker. Deze film van Warner Bros. Pictures was een van de meest veelbelovende titels van 2022 en maakt dit label nu al waar. Met een cijfer van een 7,8 op IMDb en een score van 78% op Rotten Tomatoes valt de film bij zowel kijkers als critici in de smaak. De film staat niet voor niets nu al wereldwijd op de twaalfde positie van meest succesvolle films van het jaar.

Dit komt onder meer door de rol van Austin Butler, die in de huid van Elvis Presley mocht kruipen. Voor zijn rol ging hij in de leer bij Rami Malek, die in het in 2018 uitgebrachte Bohemian Rhapsody op een grandioze manier de rol van Queens Freddie Mercury vertolkte, zo blijkt uit een interview met CinemaBlend. Andere acteurs die je in deze biopic gaat terugzien zijn Tom Hanks en Olivia DeJonge. Hieronder bekijk je de trailer.

‘Elvis’ is vanaf 8 augustus te koop en te huur bij Pathé Thuis

Elvis is een Premium-titel van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. De streamingdienst biedt titels als Premium-film aan zodat je ze razendsnel vanuit huis kunt bekijken, waardoor je hier nu maar anderhalve maand op hebt hoeven wachten. De film is vanaf maandag 8 augustus voor €14,99 te huur in HD- en SD-kwaliteit. Je kunt hem ook kopen voor €16,99.

Kies je ervoor om de film te kopen, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Huren doe je voor een lagere prijs. Hierbij heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Vanaf 20 oktober zal het ook mogelijk zijn om de film tegen de reguliere prijs te kijken. Naar verwachting zal de film op die dag ook op HBO Max beschikbaar worden gemaakt, maar dit is nog niet officieel bevestigd door de streamingdienst. Warner Bros. Discovery heeft namelijk recentelijk een koerswijziging bekendgemaakt, waardoor de gemiddelde periode van 45 dagen tussen bioscooppremière en streaming release overboord gegooid is. Het bedrijf wil namelijk de bioscooplancering weer omarmen, gelooft niet meer in ‘direct-to-streaming’ films en heeft besloten een PVOD-window in te bouwen (tijdelijk aanvullende kosten om losse films eerder te kunnen streamen).

Verhaal en informatie van de film

Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros. Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

TitelElvis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 39 minuten
TaalEngels
CategorieMuziek, Drama
IMDb7,8 uit 54.000 stemmen
RegisseurMike Burns
CastBruce Willis, Ashley Greene, Michael Sirow, Texas Battle

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.