Biopic ‘Elvis’ (2022) is vanaf maandag 8 augustus online te zien

“Iiiii can’t help… falling in love… with…” de gloednieuwe biografische film Elvis (2022)! We weten eindelijk wanneer deze muzikale sensatie met Austin Butler als Elvis Presley en Tom Hanks als Colonel Tom Parker online verschijnt. Vanaf aanstaande maandag, 8 augustus 2022, kun je genieten van de populaire biopic op Pathé Thuis. Wellicht zal ook HBO Max de film dan ook toevoegen, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Pathé Thuis voegt muzikale hitfilm ‘Elvis’ toe aan aanbod op maandag 8 augustus 2022

Op 23 juni, slechts 1½ maand geleden, ging de biopic over ‘The King of Rock and Roll’ in première in de Nederlandse bioscoop. Als een van de veelbelovende titels van 2022 groeide de film direct uit tot een publiekslieveling, waardoor hij nu al wereldwijd op #12 staat van de meest succesvolle films van het jaar.

Inmiddels weten we dat de bioscoopfilms van Warner Bros. Pictures gemiddeld 45 dagen na lancering op het witte doek gratis online aangeboden worden aan alle abonnees van de streamingdienst HBO Max. Hierdoor was de verwachting dat we begin augustus van de film zouden kunnen gaan genieten. Het plan werd echter gewijzigd toen Warner Bros. Discovery recentelijk bekendmaakte de bioscooplancering weer te willen omarmen, niet te geloven in ‘direct-to-streaming’ films en een PVOD-window in te willen bouwen (tijdelijk aanvullende kosten om losse films eerder te kunnen streamen).

Bij The Matrix Resurrections (2021) en The Batman (2022) bleek eerder dat de gecommuniceerde releasedatum van Pathé Thuis ook de premièredag van HBO Max was. Nu we weten dat Pathé Thuis Elvis op 8 augustus toevoegt, is dan ook de vraag of dit nu weer tevens zal gelden voor HBO Max. Op het moment van schrijven is dit nog niet door de streaminggigant bevestigd.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Een muzikale sensatie voor fans van Elvis Presley’s repertoire
2️⃣ Austin Butler wordt geprezen om zijn spot-on vertolking van Elvis, maar ook liefhebbers van de levende legende Tom Hanks kunnen genieten van een uniek optreden
3️⃣ Rami Malek kreeg een belletje van Butler en adviseerde hem na zijn eigen optreden in Bohemian Rhapsody (2018) hoe je het best kunt omgaan met optreden voor een groot publiek tijdens het filmen, zo bleek uit een interview met CinemaBlend

Overzicht van nieuwe films en series op HBO Max in augustus

In het overzicht van nieuwe releases deze maand laat HBO Max er in ieder geval nog niets over weten. Wel kun je onder andere beginnen met aftellen naar de lancering van Knives Out (2019), maar ook Spider-Man: Homecoming (2017), seizoen 1-9 van The Office US en natuurlijk de start van het eerste seizoen van de GoT-prequelserie House of the Dragon staan al snel gepland. Daarnaast werd de maand al afgetrapt met seizoen 1-8 van Game of Thrones in 4K UHD, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos en seizoen 1-2 van Pennyworth.

Hopelijk is het daarnaast ook zo snel mogelijk tijd voor Elvis. Hieronder bekijk je alvast de spectaculaire trailer om in de stemming te komen.

Baz Luhrmann's ELVIS | Official Trailer 2

Verhaal en informatie over de film

Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros. Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

TitelElvis
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 39 minuten
TaalEngels
CategorieMuziek, Drama
IMDb7,8 uit 54.000 stemmen
RegisseurBaz Luhrmann
CastAustin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland