Wanneer komt ‘Élite’ seizoen 7 op Netflix?

Sinds vrijdag 18 november is het zesde seizoen van de populaire Spaanse serie Élite te zien op Netflix. Maar met het verschijnen van nieuwe afleveringen komen er ook altijd vragen naar het vervolg. Want is dit het einde of kunnen we nog even blijven kijken? En zo ja, wanneer komt Élite seizoen 7 op Netflix? In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een ‘Élite’ seizoen 7?

Goed nieuws! Nog voordat het zesde seizoen van Élite verscheen, werd een zevende seizoen al aangekondigd. Dit maakte Netflix een aantal weken geleden bekend. Ook waren er nog meer leuke nieuwtjes voor de fans, waaronder dat een oude bekende weer terugkeert. Omar Ayuso zal namelijk weer te zien zijn als Omar Shanaa.

Wanneer komt ‘Élite’ seizoen 7 op Netflix in Nederland?

Over de releasedatum van het zevende seizoen van Élite op Netflix kunnen we op dit moment helaas nog niets met zekerheid zeggen. Wel weten we dat er tussen het verschijnen van het vijfde en het zesde seizoen slechts een halfjaartje zat. In dat geval zouden we het zevende seizoen misschien al in mei 2023 kunnen verwelkomen op Netflix. Officieel bevestigd is dit echter nog niet.

Zodra we een exacte releasedatum of -periode hebben, hoor je het natuurlijk direct van ons. We laten het weten via onze social media-kanalen en via je mail.

Komt er een ‘Élite’ seizoen 8 of is S7 het laatste seizoen van de serie?

De Spaanse hitserie heeft inmiddels zes seizoenen en is al verlengd met een zevende seizoen. Daar blijft het niet bij als het aan de makers ligt. Showrunner Carlos Montero liet in een interview met Fotogramas weten dat het einde als het aan hem ligt nog lang niet in zicht is. Hij zei hier het volgende over:

“We hebben onze zinnen gezet op een zevende en een achtste en een negende seizoen. Ja, ja. Minimaal tien. We zijn altijd vooruit aan het schrijven.”
– Showrunner Carlos Montero

Waar gaat het verhaal van ‘Élite’ over?

Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

TitelÉlite
Jaar2018-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalSpaans
CategorieMisdaad, Drama
MakerCarlos Montero
CastItzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Danna Paola, Arón Piper, Omar Ayuso, Claudia Salas, Georgina Amorós, Álvaro Rico, Ester Expósito, Manu Ríos, Carla Díaz, Martina Cariddi, Mina El Hammani, Jorge López, María Pedraza, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Leïti Sène, Sergio Momo, Pol Granch, Diego Martín, Valentina Zenere, André Lamoglia, Carloto Cotta, Andrés Velencoso, Carmen Arrufat, Álex Pastrana, Álvaro de Juana, Ander Puig, Adam Nourou, Ana Bokesa, Guillermo Campra, Ignacio Carrascal, Marc Bonnin
KijkenHier op Netflix

Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.