3 redenen om de nieuwste Pixar-film ‘Elemental’ op Pathé Thuis te kijken

De elementen komen tot leven in Elemental. Legendarische filmstudio Pixar levert hiermee weer een nieuwe, hartverwarmende film af voor jong en oud. En het is er eentje die je zeker niet mag missen. In dit artikel geven we je drie redenen waarom je Elemental absoluut op je kijklijstje moet zetten. En goed nieuws: vanaf vandaag kun je de film huren op Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om ‘Elemental’ te kijken

In Inside Out waren het emoties die tot leven kwamen, in Toy Story speelgoedbeesten en in Elemental de elementen. De vuur-, water-, land- en luchtinwoners leven samen in Element City en dat gaat niet altijd even goed. Vooral de vuurinwoners weten hun draai niet helemaal te vinden in de stad.

Ember is vuur. Ze is temperamentvol in de meest letterlijke zin van het woord: als haar emoties hoog oplopen heeft ze de mogelijkheid om de hele boel in vlammen op te laten gaan. Dit zorgt meer dan eens voor problemen. Als een van haar uitbarstingen tot een overstroming in de winkel van haar vader leidt, ontmoet ze waterinwoner Wade. Hoewel water en vuur absoluut niet samen kunnen, bloeit er toch iets op tussen de twee. Benieuwd? Hieronder zetten we 3 reden om de film te kijken op een rij.

1. Prachtige animaties van Pixar

Pixar staat natuurlijk bekend om zijn prachtige animaties. Vooral in Element City, waar Ember en Wade wonen, kijk je je ogen uit. De stad is kleurrijk, zit zoals je van Pixar gewend bent vol kleine grapjes en zorgt er bijna voor dat je deze film nóg een keer moet zien om alles in je op te nemen. In de trailer krijg je in ieder geval alvast een voorproefje.

2. Enthousiaste reacties

Kijkers zijn razend enthousiast over Elemental. Zo krijgt de film op IMDb een dikke 7 en vindt 93% van de stemmers op Rotten Tomatoes het een aanrader. Ook op social media regent het positieve reacties. Hieronder bekijk je er een paar.

3. Universeel verhaal voor jong en oud

Elemental behandelt heftige onderwerpen als imigratie en racisme, maar dan wel op een echte Pixar-manier. Dit levert een film op die voor zowel kinderen als volwassenen een echte aanrader is. Bovendien zit de film zoals altijd natuurlijk weer vol met levenslessen, bijvoorbeeld over het accepteren van je eigen identiteit.

‘Elemental’ staat nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film: sinds dinsdag 3 oktober kun je hem zonder abonnement streamen op Pathé Thuis. Eerder was het al mogelijk om de film op de TVOD-streamingdienst te kopen, nu behoort ook huren tot de mogelijkheden. Je bekijkt de film voor €4,99.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

TitelElemental
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 50 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm, Animatie
RegisseurPeter Sohn
CastLeah Lewis, Mamoudou Athie

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.