Nieuwe Pixar-film ‘Elemental’ is eindelijk gearriveerd op Disney+

Pixar is natuurlijk de hofleverancier van de geweldige animatiefilms. Titels als Toy Story, Finding Nemo en Inside Out komen allemaal uit de koker van de filmstudio. In 2023 kwam daar weer een hele nieuwe topper bij, Elemental genaamd. Hierin vertolken alle personages een element: water, aarde, vuur of lucht. Als een vuurmeisje en een waterjongen elkaar ontmoeten, spatten de vonken er vanaf. Maar die twee kunnen natuurlijk nooit samengaan… Benieuwd? De fijne animatiefilm staat nu op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Elemental’ is vanmorgen al naar Disney+ gekomen

Eerder verscheen Elemental al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Daar heb je geen abonnement nodig om te kunnen streamen, maar is het wel alleen mogelijk om de film te kopen of huren.

Gelukkig voegde ook Disney+ hem vandaag, op woensdag 13 september, eindelijk toe aan het aanbod, waardoor abonnees hem zonder aanvullende kosten kunnen bekijken. Nog leuker nieuws: door een tijdelijke actie van Disney+ kost een lidmaatschap de eerste drie maanden slechts €1,99 per maand.

Drie redenen om de film te kijken:
1️⃣ Prachtige animaties, zoals je van Pixar gewend bent
2️⃣ Een leuk verhaal vol universele thema’s, liefde én avontuur
3️⃣ Kijkers zijn razend enthousiast en belonen de film met een 7,1 op IMDb en 93% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes

Dit is het verhaal van ‘Elemental’

In Elemental komen de elementen tot leven. De vuur-, water-, aarde- en luchtinwoners leven samen in Element City. We volgen Ember, een vuurmeisje. Zij is temperamentvol in de meest letterlijke zin van het woord: als haar emoties hoog oplopen heeft ze de mogelijkheid om de hele boel in vuur en vlam te zetten. Dit zorgt meer dan eens voor problemen.

Als een van haar uitbarstingen tot een overstroming in de winkel van haar vader leidt, ontmoet ze waterinwoner Wade. Hoewel water en vuur absoluut niet samen kunnen, bloeit er toch iets op tussen de twee.

Elemental | Official Trailer

Meer informatie over de film

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

TitelElemental
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 50 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm, Animatie
RegisseurPeter Sohn
CastLeah Lewis, Mamoudou Athie

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.