EK Wielrennen: live kijken op tv en online | 20-24 september 2023

Na de vele prachtige toernooien op de sportkalender deze zomer is het vanaf vandaag tijd om de balans op te maken tussen de profs tijdens het Europees kampioenschap wielrennen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de meerdaagse competitie EK Wielrennen op tv en online kijken kunnen op 20-24 september 2023. Het evenement strijkt dit keer neer in ons eigen koude kikkerlandje rondom de VAM-berg in Drenthe, waar alle renners zullen strijden om de wit-blauwe trui met gouden sterren. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het meerdaagse wielerkampioenschap ‘EK Wielrennen’ (op 20-24 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het EK Wielrennen per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar het EK Wielrennen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK Wielrennen bij NLZIET. Ook dit jaar doet de NOS weer verslag van het Europees kampioenschap in Nederland, waardoor een selectie van beelden via Studio Sport online te zien zijn en kunnen worden teruggekeken. Als je je nu aanmeldt, kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het wereldkampioenschap wielrennen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de beelden van het Europees kampioenschap wielrennen uitzenden in Nederland

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle dagen van het Europees kampioenschap wielrennen in ons koude kikkerlandje te kijken. Ten eerste heeft Eurosport de uitzendrechten van het EK wielrennen in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van het mondiale wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van het kampioenschap daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar beelden uit het EK Wielrennen te kijken is door middel van de NOS. Zij doen dit jaar via NPO Studio Sport weer verslag van het Europese evenement en tonen beelden van het wielertoernooi. Doordat het kampioenschap op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET het EK gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het EK Wielrennen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Supersprint!🥇 Fabio Jakobsen wint Europese titel op de weg | wielrennen | Europese Kampioenschappen

Meer informatie over het Europees kampioenschap wielrennen in Nederland

CompetitieEK Wielrennen / Europees kampioenschap
SportWielrennen
DatumWoensdag 20 september tot en met zondag 24 september 2023
LocatieDeelnemers leggen parcours door Drenthe (Nederland) af, o.a. langs VAM-berg

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.