EK Waterpolo (mannen): live kijken op tv en online | 4-16 januari 2024

We starten het nieuwe sportjaar direct met een Europees kampioenschap. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het eindtoernooi EK Waterpolo voor mannen op tv en online kijken kunnen op 4-16 januari 2024. In totaal doen er zestien landen een gooi naar de titel. Ook Nederland zal op het Europees podium te zien zijn. Er staat voor de mannen veel op het spel. Tijdens het toernooi zijn er namelijk tickets te verdienen voor het WK Zwemmen in februari. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten of dat kijken via een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de matches van de Nederlandse waterpolomannen eventueel ook vertoont.

Waar kun je alle wedstrijden tijdens het EK Waterpolo voor mannen online kijken (op 4-16 januari 2024)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote zwemwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle waterpolo wedstrijden van de Nederlandse mannen tijdens het EK Waterpolo per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier het complete speelschema en het programma van de Oranje mannen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK Waterpolo bij NLZIET. De televisierechten van EK-matches liggen bij de NOS. Via Studio Sport kunnen zij ervoor kiezen om volledige matches uit te zenden of alleen de highlights op het einde van de dag. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met waterpolowedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij waterpolo niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als waterpolo te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap waterpolo is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Waterpolo jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het ook niet mogelijk om bij SkyShowtime naar het EK Waterpolo te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn waterpolowedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de waterpolowereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
✔️ Eurovision SportsJe kunt hier bij Eurovision Sport naar volledige wedstrijden van het kampioenschap kijken. Dit internationale platform zendt elke complete match namelijk online uit. Het is hiervoor wel nodig om een (gratis) account aan te maken en je e-mailadres te verifiëren, maar dat is eenvoudig en snel gedaan.
⭕️ NOSHet is enkel bij wedstrijden van Oranje tevens mogelijk om hier de online livestream van de NOS te bekijken. Je vindt de matches op de website en in de app van de omroep. Andere uitzendingen van het Europees kampioenschap worden er dus helaas niet vertoond.

Tv-zenders die alle wedstrijden tijdens het EK Waterpolo voor mannen uitzenden

Net als bij het WK Waterpolo en het WK Zwemmen, zal de NOS waarschijnlijk highlights van het toernooi vertonen. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij graag zo veel mogelijk rechtstreeks verslag op de belangrijkste momenten, maar hierbij wordt wel bepaald welke match populair genoeg is om te vertonen. Daarom worden er soms enkel highlights aan het einde van de dag uitgezonden. Alles wat live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET gemakkelijk kijken. Daaronder vallen dus eventueel ook de matches van de Oranje waterpolomannen tijdens hun avontuur in Kroatië. 👉 Ga direct naar het EK Waterpolo bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het EK Waterpolo voor mannen

CompetitieEK Waterpolo
SportWaterpolo
DatumDonderdag 4 januari tot en met dinsdag 16 januari 2024
Locatie🇭🇷 Kroatië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.