Wedstrijden en poules van EK Volleybal voor vrouwen zijn bekendgemaakt

Na de Tour de France en het WK Zwemmen is het van 15 augustus tot en met 3 september 2023 tijd voor de Nederlandse volleybaldames op het EK Volleybal voor vrouwen 2023. Tijdens het Europese eindtoernooi strijden teams uit 24 landen voor de felbegeerde titel. Ook onze Oranje volleybalsters staan op scherp om van het sportfestijn een groot succes te maken. Maar tegen wie neemt Nederland het op tijdens de groepsfase en hoe ziet het schema van de poules bij andere landen eruit? Reden genoeg om alle wedstrijden en tegenstanders van de Nederlandse volleybalvrouwen op een rij te zetten. Alle matches tijdens het EK Volleybal voor vrouwen 2023 zijn direct te kijken via Ziggo Sport.

Alle wedstrijden van de Nederlandse volleybalvrouwen tijdens het EK 2023 op een rij

Nederland is er ook deze editie van het EK Volleybal voor vrouwen weer bij. Dit jaar vindt het Europese eindtoernooi plaats van 15 augustus tot en met 3 september 2023. De wedstrijden uit de verschillende fases worden gespeeld in de landen Italië, Duitsland, Estland en België. Voordat de grote finale op 3 september in zicht is, moeten de Nederlandse volleybalvrouwen zich eerst een weg langs vijf landen zien te smashen in de poulefase. De volleybaldames zijn ingedeeld in groep D en zullen alle matches in Tallinn, de hoofdstad van Estland, spelen. Hiermee geldt vanuit ons eigen koude kikkerlandje een tijdsverschil van +1 uur. Op 17 augustus om 19:00 uur Nederlandse tijd staat de eerste wedstrijd tegen Spanje gepland. Alle duels tijdens de groepsfase voor de Nederlandse volleybalvrouwen zijn in het schema hieronder terug te vinden.

DatumNederlandse tijdWedstrijdLocatie
17 augustus19:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇪🇸 Spanje🇪🇪 Tallinn
18 augustus18:00 uur🇸🇰 Slowakije – 🇳🇱 Nederland🇪🇪 Tallinn
20 augustus18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇪🇪 Estland🇪🇪 Tallinn
22 augustus16:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk🇪🇪 Tallinn
23 augustus18:00 uur🇫🇮 Finland – 🇳🇱 Nederland🇪🇪 Tallinn

Welke andere landen doen mee aan het EK Volleybal voor vrouwen 2023?

Aan het EK Volleybal voor vrouwen 2023 doen in totaal 24 landen mee. De teams zijn ingedeeld in vier groepen met ieder zes landen. De gastlanden mochten alle vier de eerste landen loten. Zo zijn België, Italië, Duitsland en Estland groepshoofd. Deze teams spelen allemaal in de groepsfase één keer tegen elkaar. De vier beste ploegen stromen door naar de tweede ronde. Alle overgebleven 16 landen spelen vervolgens de achtste finales. Vanaf dit moment wordt er middels een knock-outsysteem bepaald welke twee landen zich op mogen maken voor de grote finale op 3 september. In het overzicht hieronder staat elk land per poule op een rij.

Poule A

PlaatsLand
1🇧🇪 België
2🇸🇮 Slovenië
3🇷🇸 Servië
4🇵🇱 Polen
5🇺🇦 Oekraïne
6🇭🇺 Hongarije

Poule B

PlaatsLand
1🇮🇹 Italië
2🇷🇴 Roemenië
3🇧🇬 Bulgarije
4🇭🇷 Kroatië
5🇧🇦 Bosnië en Herzegovina
6🇨🇭 Zwitserland

Poule C

PlaatsLand
1🇩🇪 Duitsland
2🇦🇿 Azerbeidzjan
3🇹🇷 Turkije
4🇨🇿 Tsjechië
5🇸🇪 Zweden
6🇬🇷 Griekenland

Poule D

PlaatsLand
1🇪🇪 Estland
2🇫🇮 Finland
3🇳🇱 Nederland
4🇫🇷 Frankrijk
5🇸🇰 Slowakije
6🇪🇸 Spanje

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.