EK Volleybal vrouwen: live kijken op tv en online | 15 augustus t/m 3 september 2023

De sportzomer is in volle gang. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op 15 augustus t/m 3 september 2023. Tijdens het Europese toernooi strijden 24 landen om de felbegeerde titel. Ook de Nederlandse volleybalvrouwen komen in actie en zijn volop in de race voor de eindzege. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het Europese volleybaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het EK Volleybal voor vrouwen op 15 augustus – 3 september 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote volleybalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het EK Volleybal voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder op dit toernooi ingedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het EK Volleybal voor vrouwen in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar het EK Volleybal voor vrouwen bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het volleybal momenteel in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden direct te volgen. Ook kijk je via deze oranje provider naar alle matches uit de kwalificatieronden, het WK en de Volleybal Nations League.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar volleybal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit volleybaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Europese toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn volleybalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de volleybalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor dames uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het volleybal in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor vrouwen 2023 live te kijken op televisie via kanaal 14. De oranje provider zendt naast het Europese eindtoernooi ook matches uit de kwalificatieronden, WK en de Volleybal Nations League uit. Tevens kijk je hier ook naar wedstrijden uit het beachvolleybal en volg je ook de Lange Mannen tijdens hun aankomende EK in Noord-Macedonië, Italië, Bulgarije en Israël. 👉 Ga meteen naar volleybal bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast volleybal zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over het EK vrouwenvolleybal

Het EK Volleybal voor vrouwen wordt iedere twee jaar gehouden en wordt naast het wereldkampioenschap gezien als het belangrijkste volleybaltoernooi. Het evenement wordt georganiseerd door de Confédération Européenne de Volleyball. De eerste editie werd in 1949 gehouden en vond plaats in voormalig Tsjecho-Slowakije. Vorige keer, in 2021, wist Italië er met de derde overwinning vandoor te gaan. Eerder veroverden ze al twee keer zilver en drie keer de bronzen plak.

De Nederlandse volleybaldames staan op een achtste plaats in de medaillespiegel. Zo wisten de volleybalvrouwen in eigen land het EK in 1995 te winnen en mochten zij vier keer zilver en één keer brons mee naar huis nemen. Op de Europese eindtoernooien in 2015 en 2017 wist Nederland voor het laatst de tweede podiumplaats te verzilveren. Een uitstekende prestatie, maar het team van coach Felix Koslowski zal er dit EK op gebrand zijn om de grote eindzege binnen te halen.

CompetitieEK Volleybal voor vrouwen
SportVolleybal
DatumDinsdag 15 augustus tot en met zondag 3 september 2023
LocatieItalië, Duitsland, Estland en België

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.