Poules en wedstrijden van EK Volleybal voor mannen in 2023 zijn bekend

Kijkers gaan een mooie sportzomer tegemoet, want na de Tour de France en het WK Zwemmen is het van 28 augustus t/m 16 september tijd voor de Nederlandse volleybalheren om te schitteren tijdens het EK Volleybal voor mannen 2023. Tijdens het Europese eindtoernooi strijden 24 landen voor de felbegeerde titel. Ook ‘onze’ Lange Mannen doen een gooi naar de eindzege. Maar tegen wie neemt Nederland het tijdens de groepsfase op en hoe zien de poules van de andere landen eruit? Reden genoeg om alle wedstrijden en tegenstanders van de Nederlandse volleybalmannen op een rij te zetten. Alle matches tijdens het EK Volleybal voor mannen 2023 zijn direct te kijken via Ziggo Sport.

Alle wedstrijden van de Nederlandse volleybalmannen tijdens het Europees kampioenschap op een rij

Nederland is ook deze editie van het EK Volleybal voor mannen er weer bij. Het smashfestijn vindt dit jaar plaats van 28 augustus t/m 16 september verspreid over de landen Noord-Macedonië, Italië, Bulgarije en Israël. Voordat de grote finale op 16 september 2023 in Bologna, Italië in zicht is, moeten de Lange Mannen zich eerst een weg langs vijf landen in de poulefase zien te smashen.

De Nederlandse volleybalmannen zijn ingedeeld in groep C en zullen alle matches in de hoofdstad van Noord-Macedonië spelen: Skopje. Dit is gunstig, want er is geen sprake van een tijdsverschil met Nederland. Vooral Polen is op papier de zwaarste tegenstander, omdat dit land op het moment van schrijven op plek 1 staat van de wereldranglijst. Op 31 augustus 2023 om 17:00 uur Nederlandse tijd staat de eerste wedstrijd tegen Montenegro gepland. Alle duels tijdens de groepsfase voor de Lange Mannen zijn in het onderstaande schema te vinden.

DatumNederlandse tijdWedstrijdLocatie
31 augustus17:00 uur🇲🇪 Montenegro – 🇳🇱 Nederland🇲🇰 Skopje
1 september20:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇵🇱 Polen🇲🇰 Skopje
2 september17:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇨🇿 Tsjechië🇲🇰 Skopje
4 september17:00 uur🇩🇰 Denemarken – 🇳🇱 Nederland🇲🇰 Skopje
5 september17:00 uur🇲🇰 Noord-Macedonië – 🇳🇱 Nederland🇲🇰 Skopje

Welke andere landen doen mee aan het EK Volleybal voor mannen 2023?

Aan het EK Volleybal voor mannen 2023 doen in totaal 24 landen mee. De teams zijn ingedeeld in vier groepen met ieder zes landen. De gastlanden mochten alle vier de eerste landen loten. Zo zijn Italië, Bulgarije, Noord-Macedonië en Israel groepshoofd. De teams spelen allemaal in de groepsfase één keer tegen elkaar. Uit elke poule stromen de vier beste ploegen door naar de tweede ronde. De overgebleven 16 landen spelen vervolgens de achtste finales. Vanaf dit moment wordt er middels een knock-outsysteem bepaald welke twee landen zich op mogen maken voor de grote finale op 3 september. In het overzicht hieronder staan alle landen per poule op een rij.

Poule A

PlaatsLand
1🇮🇹 Italië
2🇨🇭 Zwitserland
3🇷🇸 Servië
4🇩🇪 Duitsland
5🇧🇪 België
6🇪🇪 Estland

Poule B

PlaatsLand
1🇧🇬 Bulgarije
2🇫🇮 Finland
3🇸🇮 Slovenië
4🇺🇦 Oekraïne
5🇭🇷 Kroatië
6🇪🇸 Spanje

Poule C

PlaatsLand
1🇲🇰 Noord-Macedonië
2🇲🇪 Montenegro
3🇵🇱 Polen
4🇳🇱 Nederland
5🇨🇿 Tsjechië
6🇩🇰 Denemarken

Poule D

PlaatsLand
1🇮🇱 Israel
2🇷🇴 Roemenië
3🇫🇷 Frankrijk
4🇹🇷 Turkije
5🇵🇹 Portugal
6🇬🇷 Griekenland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.