EK Volleybal mannen: live kijken op tv en online | 28 augustus t/m 16 september 2023

Afgelopen maanden hebben we onder andere kunnen genieten van het WK voetbal voor vrouwen, het WK zwemmen en het WK atletiek, maar nu belooft de sportzomer afgerond te worden met nóg een topevenement. De Nederlandse volleybalmannen komen namelijk vanaf vandaag in actie om te strijden tijdens het Europese eindtoernooi voor de felbegeerde titel. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor mannen op tv en online kijken kunnen op 28 augustus t/m 16 september 2023. Tijdens het smashfestijn strijden 24 landen mee om de hoogste podiumplaatsen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het Europese volleybaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het Europese toernooi ‘EK Volleybal voor mannen’ (op 28 augustus – 16 september 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het EK Volleybal voor mannen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het EK Volleybal voor mannen in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar het EK Volleybal voor mannen bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het volleybal momenteel in handen. Via kanaal 14 zijn alle wedstrijden direct te volgen. Ook kijk je via deze oranje provider naar alle matches uit de kwalificatieronden, het WK en de Volleybal Nations League.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar volleybal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit volleybaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Europese toernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn volleybalwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de volleybalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor heren uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het volleybal in handen. Hierdoor zijn alle wedstrijden tijdens het EK Volleybal voor mannen 2023 live te kijken op televisie via kanaal 14. De oranje provider zendt naast het Europese eindtoernooi ook matches uit de kwalificatieronden, WK en de Volleybal Nations League uit. Tevens kijk je hier naar wedstrijden uit het beachvolleybal en volg je ook de vrouwen tijdens hun EK in Estland, Italië, Duitsland en België. 👉 Ga meteen naar volleybal bij Ziggo Sport in de programmagids.

Naast volleybal zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over het Europees kampioenschap volleybal voor mannen

Het EK Volleybal voor mannen wordt iedere twee jaar gehouden. Naast het wereldkampioenschap wordt het Europese evenement gezien als het belangrijkste volleybaltoernooi. Het smashfestijn wordt georganiseerd door de Confédération Européenne de Volleyball. Een jaar eerder dan het EK Volleybal voor vrouwen werd de eerste editie voor mannen voor het eerst in 1948 in Italië gehouden. Het Nederlandse mannenteam staat ook wel bekend als ‘de Lange Mannen’.

De Nederlandse volleybalmannen staan op een achtste plaats in de medaillespiegel. Zo wisten de Lange Mannen in eigen land het EK in 1997 te winnen en mochten zij twee keer zilver en twee keer de bronzen plak mee naar huis te nemen. De eindzege in ons eigen kikkerlandje is overigens de laatste keer dat de heren een podiumplek wisten te veroveren. Voor deze grote overwinning had de Nederlandse ploeg echter van 1989 tot 1997 een winning streak, waarbij ze ieder EK op het grote podium plaats mochten nemen.

CompetitieEK Volleybal voor mannen
SportVolleybal
DatumMaandag 28 augustus tot en met woensdag 16 september 2023
LocatieNoord-Macedonië, Italië, Bulgarije en Israël

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.