Waar kun je het EK Voetbal Vrouwen 2022 online kijken? | Live stream (in de hele EU)

Het is weer tijd voor een heerlijke voetbalzomer, want het EK Voetbal Vrouwen 2022 vindt plaats in Engeland van woensdag 6 tot en met zondag 31 juli. In dit artikel vind je hoe je alle wedstrijden van het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal online kijken kunt via een live stream, zowel wanneer je thuis op de bank zit (met of zonder tv in de buurt) als wanneer je in het buitenland op vakantie bent.

Waar kun je een live stream van het EK Voetbal Vrouwen 2022 online kijken?

In Nederland is de publieke omroep NOS degene die de uitzendrechten voor het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal momenteel in handen heeft. Hierdoor kun je op de televisiezender NPO 1 kijken naar de voetbalwedstrijd, net als via de online kijkomgeving. Inmiddels nemen echter steeds minder abonnees tv af, omdat het steeds gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken.

De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit 14 dagen lang gratis uitproberen. Daarnaast kun je tijdelijk een zeer voordelige zomeraanbieding claimen, waardoor je twee maanden voor slechts €4,95 in totaal kunt streamen.

NLZIET➡️ Kijk direct naar het EK Vrouwenvoetbal via NLZIET. Je kunt de wedstrijden reclamevrij live kijken, maar ze zijn ook tot 7 dagen terug te zien. Het is nu mogelijk om 14 dagen voor €0,00 deze streamingdienst uit te proberen.
📺 Ziggo GOBekijk nu via Ziggo GO het EK Voetbal Vrouwen 2022.
📺 KPN iTVBekijk nu via KPN iTV het EK Voetbal Vrouwen 2022.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazon’s streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League (vanaf augustus 2022) zijn er wel te zien.

Vanuit het buitenland met een VPN naar het EK vrouwenvoetbal 2022 kijken

Worden de wedstrijden wel op de Nederlandse televisie uitgezonden, maar woon of ben je in het buitenland (bijvoorbeeld op vakantie)? Dan kun je gelukkig alsnog naar het EK Voetbal Vrouwen 2022 kijken. NLZIET is namelijk in de hele Europese Unie te ontvangen, dus het bekijken van de live stream is dan helemaal geen probleem.

Mocht je je niet in een land uit de Europese Unie bevinden, dan zijn er alsnog mogelijkheden. Je hebt hiervoor een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network) nodig—vertaald een virtueel privé netwerk. Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van het EK Voetbal Vrouwen 2022 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar het EK Voetbal Vrouwen 2022 bij NLZIET en begin met kijken. ⚽️

Speelschema tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal voor vrouwen in 2022

Allereerst is het goed om nog eens te benadrukken dat we dit jaar in de planning bij het vrouwenvoetbal kijken naar het Europees Kampioenschap (EK), niet naar het Wereldkampioenschap (WK). Online blijft hier verwarring over te zijn ontstaan, vermoedelijk omdat bij de mannen eind 2022 in Qatar de strijd om de wereldtitel losbarst.

Benieuwd naar het schema van het EK Voetbal Vrouwen 2022? Allereerst trappen we af met de groepsfase van 6 tot 18 juli 2022. Nederland is hierin geplaatst in Poule C, waarin ze strijden tegen Zwitserland, Portugal en Zweden. Vervolgens zullen de kwartfinales worden gespeeld op woensdag 20 juli tot en met zaterdag 23 juli. Op dinsdag 26 en woensdag 27 juli is het tijd voor de twee halve finales, waarna de strijd om de ultieme titel van Europees Kampioen losbarst in de finale op zondag 31 juli 2022 om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat de andere wedstrijden worden gespeeld, is afhankelijk van de planning. Vaak wordt in de groepsfase om 18:00 uur en 21:00 uur (NL tijd) gespeeld, terwijl de kwartfinales, halve finales en finale enkel in het schema staan voor 9 uur ’s avonds.

Hoe laat beginnen de uitzendingen op tv en op het internet?

De wedstrijden van het EK Voetbal Vrouwen 2022 worden doorgaans uitgezonden op NPO 1, maar dit kan verschillen per keer. Op welk kanaal van je televisie deze zender te vinden is, zie je in het zenderoverzicht van de providers hieronder.