EK Voetbal tv-gids: deze programma’s kijk je tijdens het Europees kampioenschap

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, maar het EK Voetbal staat voor de deur. Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli 2024 wordt het Europees kampioenschap in Duitsland gespeeld. Liefhebbers kunnen weer genieten van een hoop wedstrijden. Maar wist je dat er buiten de wedstrijden om nog veel meer programma’s zijn over het EK Voetbal? Om direct op de hoogte te zijn, presenteren we de EK Voetbal tv-gids met alle programma’s die jij tijdens het Europees toernooi kunt kijken. We zetten ze in onderstaand overzicht op een rij.

Programma’s over het EK Voetbal 2024

1. NOS Het Oranjegevoel van ’74 – NPO 1

In aanloop naar het EK Voetbal duiken we in NOS Het Oranjegevoel van ’74 terug in de tijd. Naar de zomer van 1974 om precies te zijn. Het WK Voetbal werd toen in Duitsland georganiseerd. Vanuit de kantine van FC De Bilt blikt presentatrice Dione de Graaff in vijf afleveringen niet alleen terug op het voetbal, maar ook op de mode en muziek uit die tijd. Het programma bestaat uit vijf afleveringen en wordt vanaf maandag 10 juni iedere werkdag om 19:03 uur uitgezonden op NPO 1.

2. NOS Studio Fussball – NPO 1

Van 14 juni tot en met 14 juli bespreekt Sjoerd van Ramshorst in NOS Studio Fussball samen met analisten en andere gasten de wedstrijden. Onder andere Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen schuiven aan. Het programma start om 20:21 uur, waarna een wedstrijd wordt uitgezonden. Na afloop wordt de match uitvoerig besproken.

3. Vandaag Inside Oranje – SBS6

Ook Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bespreken alle EK-wedstrijden in het programma Vandaag Inside Oranje. Dit doen zij niet alleen, want iedere avond schuiven er verschillende gasten aan. Noa Vahle zal iedere avond live verslag doen met het laatste nieuws en informatie over het Nederlands elftal. De dagelijkse talkshow gaat op vrijdag 14 juni van start en wordt om 22:55 uur op SBS6 uitgezonden.

4. EK Praat – ESPN

Uiteraard kan een programma over het EK op ESPN niet ontbreken. Speciaal voor het Europees kampioenschap wordt het programma ESPN-praat omgegoten tot EK Praat. In de show zullen bekende presentatoren, analisten en commentatoren de wedstrijden en het belangrijkste EK-nieuws bespreken. Het programma wordt om 23:00 uur live uitgezonden op ESPN 2. Overdag zullen er herhalingen te zien zijn.

5. EK Koorts – SBS6

In de realityserie EK Koorts worden drie gezinnen gevolgd. Hoe beleven zij het EK Voetbal? Waar komt toch de Oranjekoorts vandaan? Van het huis vol oranje vlaggetjes versieren, tot aan de grote wedstrijd. Naast alle Oranje fans, worden er ook gezinnen gevolgd die voor een andere ploeg zijn. Hoe bereiden zij zich voor op alle wedstrijden? Vooralsnog zijn er drie afleveringen. Op maandag 17 juni om 20:30 uur, zaterdag 22 juni om 20:00 uur en woensdag 26 juni om 20:30 uur. Mocht het Nederlands elftal verder komen, dan volgen er meer uitzendingen.

Wedstrijden van het EK Voetbal op tv en online kijken

In Nederland heeft de NOS de uitzendrechten van het EK Voetbal 2024 in handen. Hierdoor is het mogelijk om via de NPO naar de volledige uitzendingen van alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap te kijken. Omdat alle wedstrijden live op tv worden uitgezonden, kun je ook online via NLZIET alle matches volgen. 👉 Bekijk direct het EK Voetbal bij NLZIET.

Speelschema van het Nederlands elftal

Tijdens de loting voor de groepsfase werden alle 24 gekwalificeerde landen verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Nederland kwam in poule D terecht, waar het moet voetballen tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.