EK Voetbal 2024 in het buitenland op tv en online kijken

De Oranjekoorts hangt in de lucht, want het EK Voetbal gaat van start. Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juni 2024 staat het Europees kampioenschap in Duitsland gepland. Aan het toernooi doen 24 landen mee, waaronder ‘ons’ Nederlands elftal. Ben je in het buitenland, maar wil je geen enkele wedstrijd missen? Goed nieuws, want wij hebben drie manieren op een rij gezet waardoor je ook buiten Nederland alle wedstrijden van het EK Voetbal op tv en online kunt kijken.

De 3 beste manieren om live te kijken naar alle wedstrijden van het EK Voetbal vanuit het buitenland

1. Streamingdienst NLZIET

In Nederland heeft de NOS de uitzendrechten van het EK Voetbal 2024 in handen. Hierdoor is het mogelijk om via de NPO naar de volledige uitzendingen van alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap te kijken. Omdat alle wedstrijden live op tv worden uitgezonden, kun je ook online via NLZIET alle matches volgen. Wel is deze optie alleen beschikbaar als je binnen Europa verblijft. Het is dan ook niet mogelijk om binnen het Verenigd Koninkrijk en in Zwitserland gebruik te maken van de streamingdienst. 👉 Bekijk direct het EK Voetbal bij NLZIET.

2. Via lokale zenders

Het EK Voetbal is in Nederland te volgen via de NPO. Een optie om naar alle wedstrijden in het buitenland te kijken is via lokale zenders. Binnen Europa zijn er namelijk verschillende partijen die over de uitzendrechten van het Europees kampioenschap beschikken. In het overzicht hieronder staat per land aangegeven bij welke zender je terecht kunt voor alle wedstrijden. Ben je op vakantie? Dan is de kans groot dat ook in cafés en op terrassen de matches op een scherm worden uitgezonden.

LandZender
🇧🇪 BelgiëRTBF (Frans), VRT (Nederlands)
🇩🇰 DenemarkenDR, TV 2
🇩🇪 DuitslandARD, ZDF, RTL
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 EngelandBBC, ITV
🇫🇷 FrankrijkTF1, M6
🇬🇷 GriekenlandERT
🇮🇹 ItaliëRAI, Sky Sport
🇭🇷 KroatiëHRT
🇦🇹 OostenrijkORF, ServusTV
🇵🇹 PortugalRTP, SIC, TVI, SportTV
🇪🇸 SpanjeRTVE
🇹🇷 TurkijeTRT
🇨🇭 ZwitserlandSRG SSR

3. Via een VPN-verbinding

Wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten of openbare kanalen, is een derde manier om via een VPN naar alle wedstrijden tijdens het EK Voetbal te kijken. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken. Het systeem is simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit het buitenland kunt bekijken.

Met een VPN-verbinding kun je dus de locatie kiezen die jouw apparaat doorgeeft aan een website, waardoor je bijvoorbeeld als anonieme kijker vanuit Thailand naar een uitzending van een begrensde Nederlandse streamingdienst kunt kijken met een livestream van goede kwaliteit. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar een van de eerdergenoemde streamingdiensten en begin met kijken ⚽

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.