EK Voetbal 2024 live op tv en online: via welke zender kijk je elke voetbalwedstrijd?

Na jarenlang wachten is het bijna weer zo ver: op vrijdag 14 juni 2024 om 21:00 uur gaat het EK Voetbal in Duitsland van start. Nu ben je natuurlijk benieuwd of je het EK Voetbal op tv en online kunt volgen. En zoja, via welke zender dan? In dit artikel helpen we je een handje.

Deze omroep en tv-zender vertoont het EK Voetbal 2024 op televisie

Het EK Voetbal 2024 in Duitsland gaat van start op vrijdag 14 juni 2024 om 21:00 uur Nederlandse tijd. Ook de EK-selectie van Oranje mag al bijzonder snel beginnen aan de aftrap, want zij spelen op zondag 16 juni om 15:00 uur de eerste groepswedstrijd tegen Polen. In Nederland zijn de uitzendrechten voor dit toernooi in handen van de NOS. Zij zenden zo veel mogelijk wedstrijden uit via de hoofdzender van de publieke omroepen: NPO 1. Doordat dit kanaal voor iedereen toegankelijk is, kun je echter ook online naar de wedstrijd kijken. Hierover lees je meer in de tabel onderaan dit artikel.

Uitzendingen van de NOS beginnen al eerder

In de eerste twee rondes van de groepsfase worden de wedstrijden meestal op drie momenten gespeeld in Nederlandse tijd—15:00 uur, 18:00 uur en 21:00 uur. De uitzending van de NOS begint echter al eerder. Je kunt namelijk de televisie al eerder aanzetten voor nieuws, voor- en nabeschouwingen en live-verslagen. De tijden van deze programma’s wordt op een later tijdstip duidelijk. Bij de laatste ronde van de groepsfase kijk je de partijen om 18:00 uur en 21:00 uur. Hetzelfde geldt voor de daaropvolgende knock-outfase.

Via online tv-kijken alle wedstrijden van het EK Voetbal 2024 in Duitsland volgen

Doordat de uitzendingen op NPO 1 te zien zijn, kun je reclamevrij online bij NLZIET de matches kijken. Ook zijn de wedstrijden door de optie online tv-kijken bij providers te volgen. Daarnaast is het door de uitzending gemist-functie ook mogelijk om partijen tot 7 dagen zonder reclame terug te kijken. In de onderstaande tabel vind je bij welke streamingdiensten je momenteel wel en niet naar het Europees kampioenschap van 2024 kan kijken.

NLZIET➡️ Kijk meteen naar het EK Voetbal 2024 via NLZIET. De wedstrijden worden live uitgezonden via de NPO, maar zijn daarnaast ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
📺 Ziggo GOJe kunt wedstrijden bij deze provider middels tv-uitzendingen online kijken. 👉 Ga direct naar Ziggo GO.
📺 KPN iTVOok deze aanbieder van internet, tv en bellen vertoont wedstrijden online. 👉 Ga direct naar KPN iTV.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ SkyShowtimeJe kunt via deze streamingdienst niet naar voetbal kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayHet EK wordt niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League zijn er wel te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van publieke zenders worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Speelschema Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024

Op zaterdag 2 december 2023 vond de loting van het EK Voetbal 2024 plaats. Alle 24 landen werden verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Deze groepen zijn ingedeeld op basis van prestaties tijdens de Europese kwalificaties. Uit de vier groepen zijn zes poules met ieder vier landen geloot. Nederland kwam tijdens de loting terecht in poule D. Hier treffen we wederom Frankrijk en moeten we het opnemen tegen Oostenrijk en de winnaar van de play-offs. Hieronder is het speelschema van Nederland tijdens de groepsfase van het EK Voetbal 2024 te vinden.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie