EK Voetbal 2024: alle eigen doelpunten op rij

Het EK Voetbal 2024 is op vrijdag 14 juni van start gegaan. Tot en met zondag 14 juli voetballen 24 landen om de Europese titel. Inmiddels hebben we al van een hoop wedstrijden in de groepsfase kunnen genieten. Wie het EK volgt valt direct op dat er wel heel veel eigen goals zijn gescoord. In dit artikel zetten we alle eigen doelpunten op rij.

EK Voetbal 2024 in Duitsland

Het EK Voetbal wordt van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli 2024 in Duitsland gespeeld. Aan het Europese eindtoernooi doen 24 landen mee. Alle teams hebben zich via EK-kwalificatiewedstrijden en/of play-offs gekwalificeerd. Alleen gastland Duitsland was al verzekerd van een plek op het EK. In verschillende speelsteden wordt er gevoetbald om de Europese titel.

Zo spelen Duitsland en Schotland de openingswedstrijd in de Allianz Arena in München. Nederland speelt de eerste match in het Volksparkstadion in Hamburg. Andere speelsteden zijn Düsseldorf, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen, Frankfurt en Berlijn. Op zondag 14 juli wordt in de hoofdstad de finale gevoetbald.

Alle eigen doelpunten op het EK Voetbal 2024

De groepsfase duurt van vrijdag 14 tot en met woensdag 26 juni 2024. Hierna volgen op zaterdag 29 juni 2024 de eerste achtste finales. We hebben tijdens de groepsfase van een hoop mooie wedstrijden en fraaie goals mogen genieten. Toch waren sommige doelpunten niet altijd bedoeld. Er zijn dit EK Voetbal 2024 op het moment van schrijven maar liefst zeven eigen doelpunten gescoord. Al in de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland was het raak. Antonio Rüdiger maakte de enige goal voor de Schotten (5-1). Ook Maximilian Wöber, Robin Hranac, Klaus Gjasula, Riccardo Calafiori, Donyell Malen en Samet Akaydin waren ongelukkig. Hieronder zijn alle eigen doelpunten terug te kijken.

1. Antonio Rüdiger – Duitsland vs. Schotland (5-1)

2. Maximilian Wöber – Oostenrijk vs. Frankrijk (0-1)

3. Robin Hranac – Portugal vs. Tsjechië (2-1)

4. Klaus Gjasula – Albanië vs. Kroatië (2-2)

5. Riccardo Calafiori – Italië vs. Spanje (1-0)

6. Samet Akaydin – Turkije vs. Portugal (0-3)

7. Donyell Malen – Nederland vs. Oostenrijk (2-3)

Record eigen doelpunten op EK van 2021

Op het moment van schrijven zijn er dus zeven eigen doelpunten gemaakt. Toch is dit nog niet genoeg voor het record eigen goals op een EK Voetbal. Tijdens de vorige editie uit 2021 werden er maar liefst 11 eigen treffers gescoord. Lukáš Hrádecký, Wojciech Szczęsny, Martin Dúbravka, Rúben Dias, Raphaël Guerreiro, Merih Demiral, Juraj Kucka, Mats Hummels, Denis Zakaria, Simon Kjaer en Pedri raakten het verkeerde net. Het EK Voetbal 2024 in Duitsland is nog volop bezig, dus wie weet vallen er nog meer eigen doelpunten.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.