EK Mountainbike 2024: live kijken op tv en online | 8 t/m 12 mei

Dit voorjaar vinden er een hoop kampioenschappen plaats. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens het EK Mountainbike op tv en online kijken kunnen op 8 t/m 12 mei 2024. Puck Pieterse, Anne Terpstra, Anne Tauber zullen namens Nederland afreizen naar Roemenië. In dit artikel geven wij aan of dit Europees kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het toernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het ‘EK Mountainbike’ (op 8 t/m 12 mei 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote fietswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het EK Mountainbike 2024 per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar het EK Mountainbike bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het mountainbike momenteel in handen, waardoor het mogelijk is naar alle wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap te kijken. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met mountainbikewedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als mountainbike te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit mountainbiketoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het Europees kampioenschap mountainbike jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om via deze streamingdienst naar live tv te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn mountainbikewedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de mountainbikewereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die alle wedstrijden tijdens het EK Mountainbike 2024 uitzendt

Eurosport heeft de uitzendrechten van het EK Mountainbike in 2024 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige wedstrijden tijdens het Europees kampioenschap kijken. Op zondag 12 mei starten de vrouwen om 12:00 uur hun race. Namens Nederland zullen Puck Pieterse, Anne Terpstra, Anne Tauber te zien zijn. Om 15:00 uur komen de mannen in actie. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. 👉 Ga direct naar Eurosport via online tv bij Ziggo of online tv bij KPN.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over het EK Mountainbike 2024

CompetitieEK Mountainbike
SportMountainbike
DatumWoensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei 2024
Locatie🇷🇴 Cheile Grădiștei, Roemenië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.