EK Kunstrijden 2024: live kijken op tv en online | Schaatsen van 10-14 januari

Naast het EK Shorttrack vindt er deze week nog een Europees kampioenschap uit het schaatsen plaats: het EK Kunstrijden. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar wedstrijden uit het EK Kunstrijden op tv en online kijken kunnen op 10-14 januari 2024. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETSkyShowtimeVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het toernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het EK Kunstrijden 2024 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van wedstrijden uit het schaatsen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het EK Kunstrijden per videodienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar NOS Studio Sport bij NLZIET. De televisierechten van dit toernooi liggen bij de NOS. Via Studio Sport kunnen zij ervoor kiezen om volledige wedstrijden uit te zenden of alleen de highlights op het einde van de dag. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wedstrijden uit het kunstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij het EK Kunstrijden niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als kunstrijden te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap kunstrijden is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Kunstrijden jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het ook niet mogelijk om bij SkyShowtime naar het EK Kunstrijden te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wedstrijden uit het kunstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit het kunstrijden worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
⭕️ NOSHet is tevens mogelijk om hier de online livestream van de NOS te bekijken. Je vindt de wedstrijden op de website en in de app van de omroep.

Tv-zenders die het EK Kunstrijden 2024 uitzenden

Op dit moment heeft de NOS als enige de uitzendrechten in handen van het EK Kunstrijden op televisie. Hierdoor zijn alle beelden en highlights via NOS Studio Sport te bekijken. Ook is het mogelijk om via de livestream op de website van de NOS naar wedstrijden van het Europees kampioenschap kunstrijden te kijken. Omdat de beelden op tv te bekijken zijn, kun je ze online volgen via NLZIET. 👉 Ga direct naar het EK Kunstrijden 2024 bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het EK Kunstrijden 2024

CompetitieEK Kunstrijden
SportSchaatsen
DatumWoensdag 10 januari 2024 tot en met zondag 14 januari 2024
LocatieKaunas, Litouwen

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.