EK Hockey vrouwen 2023: live kijken op tv en online | 18-26 augustus

Wie dacht dat de sportzomer over was, heeft het goed mis. Eind deze maand komen namelijk ‘onze’ hockeydames in actie. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het mondiale eindtoernooi WK Hockey voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op 18-26 augustus 2023. De Nederlandse hockeyvrouwen strijden samen met zeven andere landen voor de felbegeerde Europese titel én directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de matches van de Nederlandse hockeydames eventueel ook vertoont.

Alle wedstrijden van de Nederlandse hockeyvrouwen bij het Europees kampioenschap 2023 online kijken

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hockeywedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden van de Nederlandse vrouwen tijdens het EK Hockey per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit Europese eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het Europees kampioenschap hockey voor vrouwen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken en hebben we hier het speelschema genoteerd.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK Hockey voor vrouwen bij NLZIET. Tijdens het EK in 2021 werden er via de NOS wedstrijden uitgezonden tijdens het Europese toernooi. Naar alle waarschijnlijkheid kun je ook dit jaar via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het Europese kampioenschap hockey voor vrouwen kijken. Als je je nu aanmeldt, dan je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hockeywedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij hockey niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als hockey te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Hockey voor vrouwen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal en hockeywedstrijden. Echter kijk je hier alleen naar duels uit de Hoofdklasse en is het EK hier niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hockeywereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
⛔️ Ziggo SportHoewel Ziggo Sport wel de uitzendrechten van hockey in handen heeft, wordt het EK hier niet op uitgezonden. Wel kun je bij de oranje provider terecht voor wedstrijden uit de Hockey Pro League en het WK.

Oranje hockeydames tijdens EK Hockey op tv

Tijdens de vorige editie van het EK Hockey heeft NOS de uitzendrechten in handen gehad. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het hockeytoernooi. Wanneer het Europese kampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van de Nederlandse hockeydames gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het EK Hockey voor vrouwen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Ook Nederlandse vrouwen winnen EK hockey

Meer informatie over het EK Hockey voor vrouwen in Duitsland

Dit jaar vindt alweer de 16e editie van het sportevenement plaats. Net als bij de mannelijke collega’s strijkt ook het EK Hockey voor vrouwen neer in het HockeyPark van Mönchengladbach in Duitsland. De Nederlandse dames beginnen echter het kampioenschap een dag eerder, namelijk op vrijdag 18 augustus. Het tweejaarlijkse toernooi wordt sinds 1984 gehouden en wordt georganiseerd door de European Hockey Federation.

Aan het toernooi doen in totaal acht landen mee. Alle teams zullen er dit keer extra op gebrand zijn de overwinning binnen te slepen, want de winnaar van het toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen in Duitsland (2024). Dit is hét podium waarop sporters van over de hele wereld hun skills hopen te vertonen.

CompetitieEK Hockey voor vrouwen
SportHockey
DatumVrijdag 18 augustus tot en met zaterdag 26 augustus 2023
LocatieHockeyPark, Mönchengladbach, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.