Nederland – België bij EK Hockey (V): finale live kijken op tv en online | 26 augustus 2023

De Oranje hockeyvrouwen zijn door naar de eindstrijd op het EK Hockey voor vrouwen 2023 in Duitsland. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de finale ‘Nederland – België’ tijdens het WK Hockey voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op zaterdag 26 augustus 2023 om 14:45 uur. Door het behalen van de laatste zijn de Nederlandse hockeyvrouwen nog steeds in de race voor de titel én directe kwalificatie voor de Olympische Spelen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het Europese hockeytoernooi eventueel ook vertoont.

Finale van de Nederlandse hockeyvrouwen tegen België tijdens het EK Hockey 2023 online kijken

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hockeywedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de finale van de Nederlandse vrouwen tijdens het EK Hockey per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit Europese eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het Europees kampioenschap hockey voor vrouwen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken en hebben we hier het speelschema genoteerd.

Het vooruitzicht is in ieder geval positief, want zes dagen geleden speelde TeamNL ook al tegen de Belgen tijdens de groepsfase. Toen gingen ze de rust in met een voorsprong van 0-1, die werd uitgebreid naar 0-2 winst tegen het einde van de match. Gaan de Nederlandse dames dit succes weten te evenaren of zorgen de Belgen tijdens de finale toch ineens voor een verrassing?

NLZIET➡️ Ga meteen naar Nederland – België bij het EK Hockey voor vrouwen op NLZIET. Tijdens het vorige EK werden er via de NOS wedstrijden uitgezonden tijdens het Europese toernooi. Ook dit jaar kijk je via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het Europese kampioenschap hockey voor vrouwen, waaronder de finale op zaterdag 26 augustus tegen België. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij hockey niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als hockey te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Hockey voor vrouwen jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hockeywedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal en hockeywedstrijden. Echter kijk je hier alleen naar duels uit de Hoofdklasse en is het EK hier niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hockeywereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
⛔️ Ziggo SportHoewel Ziggo Sport wel de uitzendrechten van hockey in handen heeft, wordt het EK hier niet op uitgezonden. Wel kun je bij de oranje provider terecht voor wedstrijden uit de Hockey Pro League en het WK.

Finale van de Oranje hockeydames tijdens het EK Hockey 2023 op tv kijken

Tijdens de vorige editie van het EK Hockey heeft NOS de uitzendrechten in handen gehad. Via het sportkanaal op NPO 1, 2 en 3 doen zij ook dit jaar rechtstreeks verslag en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het hockeytoernooi, waaronder de finale op zaterdag 26 augustus (NPO 1). Omdat het Europese kampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van de Nederlandse hockeydames gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het EK Hockey voor vrouwen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over de finale tijdens het EK Hockey voor vrouwen 2023

CompetitieFinale EK Hockey voor vrouwen
SportHockey
Nationaal teamNederland
TegenstanderBelgië
DatumZaterdag 26 augustus 2023
LocatieHockeyPark, Mönchengladbach, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.