EK Hockey 2023: mannen live kijken op tv en online | 19-27 augustus

Een dag later dan de Oranje vrouwen begint ook het EK Hockey voor ‘onze’ Nederlandse hockeymannen. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het Europese eindtoernooi EK Hockey voor mannen op tv en online kijken kunnen op 19-27 augustus 2023. De Nederlandse hockeyers strijden samen met zeven andere landen voor de felbegeerde Europese titel én directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2024. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de matches van de Nederlandse hockeymannen eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wedstrijden van de Nederlandse hockeymannen online kijken tijdens het EK Hockey op 19-27 augustus 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote hockeywedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden van de Nederlandse mannen tijdens het EK Hockey per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit Europese eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het Europees kampioenschap hockey voor mannen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. Ook hebben we het complete speelschema genoteerd.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK Hockey voor mannen bij NLZIET. Tijdens het EK in 2021 werden de wedstrijden via de NOS uitgezonden bij het Europese toernooi. Naar alle waarschijnlijkheid kun je ook dit jaar dus weer via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het Europees kampioenschap hockey voor mannen kijken. Als je je nu aanmeldt, dan je de eerste 14 dagen gratis.
Ziggo SportHoewel Ziggo Sport wel de uitzendrechten van hockey in handen heeft, wordt het EK hier niet op uitgezonden. Wel kun je bij de oranje provider terecht voor wedstrijden uit de Hockey Pro League en het WK.
ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1darts, Premier League– en Bundesliga-voetbal en Hoofdklasse hockey. Echter kijk je hier alleen naar duels uit de Hoofdklasse en is het EK hier niet te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met hockeywedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij hockey niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als hockey te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europese kampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Hockey voor mannen jammer genoeg niet zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de hockeywereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden van de Oranje heren tijdens het EK Hockey uitzenden

Tijdens de vorige editie van het EK Hockey heeft NOS de uitzendrechten in handen gehad. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het hockeytoernooi. Als het Europese kampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van de Nederlandse hockeymannen gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het EK Hockey voor mannen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Nederlandse hockeyers winnen EK na spannende finale

Meer informatie over het Europees kampioenschap voor mannen in Duitsland

Al sinds 1970 wordt het Europees kampioenschap om de twee jaar georganiseerd door de European Hockey Federation. Dit jaar vindt dan ook de 19e editie van het EK Hockey voor mannen plaats. Het Europese sportevenement strijkt nu van 19-27 augustus 2023 neer in het HockeyPark van Mönchengladbach in Duitsland, tegelijk met het EK van de hockeyvrouwen.

Aan het toernooi doen in totaal acht landen mee die stuk voor stuk strijden voor de felbegeerde Europese titel. Buiten deze overwinning om kleeft er nog een ander groot voordeel aan het winnen van het toernooi. Het team dat het kampioenschap wint, kwalificeert zich namelijk direct voor de Olympische Spelen in Duitsland tijdens de zomer van 2024. Alle acht landen zullen er dus meer dan ooit op gebrand zijn om te winnen.

CompetitieEK Hockey voor mannen
SportHockey
DatumZaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus 2023
LocatieHockeyPark, Mönchengladbach, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.