EK Atletiek 2024: live kijken op tv en online | 7-12 juni

Met nog anderhalve maand tot de Olympische Spelen, staat er een belangrijk Europees kampioenschap voor de deur. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het EK Atletiek op tv en online kijken kunnen op 7-12 juni 2024. Het Europees kampioenschap wordt deze editie georganiseerd in Rome, Italië. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de beelden van de verschillende disciplines tijdens het Europees kampioenschap eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar wedstrijden van alle verschillende onderdelen online kijken tijdens het EK Atletiek op 7-12 juni 2024?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote atletiekwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle onderdelen tijdens het EK Atletiek per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het Europees kampioenschap, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK Atletiek bij NLZIET. De NOS heeft de uitzendrechten van het EK Atletiek in handen. Hierdoor kijk je iedere dag vanaf 20:00 uur ’s avonds live naar beelden op NPO 3. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Op deze streamingdienst was het mogelijk om het WK Atletiek te kijken. Helaas kun je hier niet terecht voor het Europees kampioenschap.
Ziggo SportHoewel Ziggo Sport helaas de uitzendrechten van het EK Atletiek niet in handen heeft, zijn hier wel alle Diamond League-wedstrijden te zien.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als atletiek te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit Europees kampioenschap atletiek is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het EK Atletiek jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn atletiekwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de atletiekwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het EK Atletiek uitzenden

De uitzendrechten van het EK Atletiek zijn in handen van de NOS. Hierdoor doen zij iedere avond vanaf 20:00 uur rechtstreeks verslag van het Europees kampioenschap en tonen zij live beelden van het toernooi. Doordat het Europees kampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van allerlei atletiekdisciplines tijdens het EK gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het EK Atletiek bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het EK Atletiek

De organisatie van het Europees kampioenschap atletiek is in handen van de European Athletic Association (EAA). In eerste instantie werd het evenement om de vier jaar georganiseerd. Sinds 2010 staat het toernooi echter om de twee jaar op de sportkalender, altijd in een Olympisch jaar. Zo wordt het EK Atletiek in 2024 van vrijdag 7 tot en met woensdag 12 juni 2024 in Rome gehouden. Dit is ruim anderhalve maand voordat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli 2024 van start gaan. De locaties voor 2026 en 2028 staan ook al vast. Over twee jaar vindt het Europees toernooi in Birmingham plaats en over vier jaar in Chorzów, Polen.

CompetitieEK Atletiek
SportAtletiek
DatumVrijdag 7 juni tot en met woensdag 12 juni 2024
Locatie🇮🇹 Rome, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.