EFL Cup-finale tussen Chelsea en Liverpool is dit weekend gratis te zien

Dit weekend, om precies te zijn op zondagmiddag 25 februari om vier uur ’s middags (Nederlandse tijd), zullen de twee Engelse ‘Big Six’-ploegen Chelsea en Liverpool het tegen elkaar opnemen in de finale van de EFL Cup 2024. Die beker ken je misschien ook als de Carabao Cup of de League Cup. Deze wedstrijd kun je gratis kijken door een toffe tijdelijke actie van Viaplay. Hier leggen we uit hoe het werkt.

Chelsea en Liverpool strijden zondagmiddag om de Carabao Cup 2024

Laten we je eerst even meenemen naar februari 2022, bijna tot op de dag exact twee jaar geleden. Dit was namelijk de laatste finale waarin de blauwen van Chelsea uit Londen tegenover de rode ploeg uit Liverpool stonden in de finale van de League Cup. Met Stuart Attwell als arbitrage en een propvol Wembley Stadium van 85.000+ toeschouwers streden de twee ploegen om te winst.

Je gelooft het bijna niet, maar ondanks de 0-0 eindstand na verlenging was het een waanzinnig spannende wedstrijd met ‘onze’ Virgil van Dijk als ‘Man of the Match’. Er stond dus nog maar één ding op na 120 minuten: penalty’s nemen. En die waren op zijn zachts gezegd bloedstollend spannend. Na maar liefst 11 tegen 10 doelpunten trokken ‘The Reds’ aan het langste eind. Zij wonnen voor de negende keer in hun geschiedenis, en voor het eerst sinds 2012, de beker. Daarmee voeren zij de lijst van meest succesvolle EFL Cup-ploegen aller tijden aan.

Of dit sprookje van een wedstrijd zich zondag zal gaan herhalen, is nog maar de vraag. Er is een overduidelijk verschil in speelsterkte tussen de twee teams. Zo voert Liverpool momenteel de nationale Premier League aan met een ijzersterk totaal van 60 punten, terwijl Chelsea op de tiende positie bungelt met iets meer dan de helft: slechts 35 punten. Daarmee zijn zij bij verre de laagst genoteerde ‘Big Six’-ploeg en moeten zij onder andere omhoog kijken naar West Ham (#9), Newcastle United (#8), Brighton & Hove Albion (#7) en Aston Villa (#4).

Uitzendrechten van Engels voetbal in Nederland

Aan de andere kant zou je kunnen stellen dat Liverpool alles op alles geeft in de competitie en dus minder zal geven om de League Cup, terwijl Chelsea nog enigszins succes wil behalen dit seizoen door een beker mee naar huis te nemen. Of het nou een doelpuntenfestijn wordt met één duidelijk sterkere ploeg of een razend spannende gelijke match, deze moet je natuurlijk zien. Maar hoe zit het nou ook alweer met de uitzendrechten van Engels voetbal in Nederland?

Allereerst moeten we natuurlijk een blik werpen op Viaplay. Zij hebben de felbegeerde Premier League in handen voor de Nederlandse markt, maar óók de Carabao Cup. De enige grote Engelse uitzendrechten die zij niet hebben, zijn namelijk in handen van Ziggo Sport. Via de oranje provider volg je namelijk de FA Cup.

Tijdelijke actie bij Viaplay: eerste week gratis kijken (alleen nog deze week)

En wat betaal je normaal gesproken dan voor Viaplay? De kosten van een abonnement liggen momenteel op €15,99 per maand en binnenkort zullen die stijgen naar €17,99 p/m. Wel geeft het streamingplatform een keurige 20% korting op trouwe abonnees die direct een jaarabonnement afsluiten. Daardoor daalt je maandprijs naar €12,79 per maand en omzeil je in feite ook een jaar lang de aanstaande prijsverhoging.

Mocht je liever een maandabonnement nemen voor de flexibiliteit, dan hebben we mooi nieuws voor je omtrent de EFL Cup-finale tussen Chelsea en Liverpool. Alleen nog in deze laatste week van februari kun je namelijk als nieuwe abonnee één week gratis naar Viaplay kijken. Op de laatste dag van de maand zal dit aanbod aflopen. Precies genoeg tijd dus om naar de eindstrijd om de Engelse beker te kijken. Je kunt gebruikmaken van de gratis proefperiode van zeven dagen via de onderstaande link of de knop bovenaan dit artikel. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

👉 Meld je nu aan bij Viaplay en kijk 7 dagen gratis kijken naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series.


Afbeelding ter illustratie