Eerste reacties The Falcon and The Winter Soldier (Disney+): actie en karakterontwikkeling

Morgen, op 19 maart 2021, wordt de gloednieuwe Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+ gelanceerd. Een paar gelukkige recensenten konden al een kijkje nemen en in dit artikel vind jij wat ze van de eerste aflevering vonden. De serie blijkt bomvol actie te zitten en geeft veel ruimte aan sterke karakterontwikkeling van Bucky en Sam.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Star, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Eerste reacties op The Falcon and The Winter Soldier op Disney+

Laten we maar meteen van wal steken met één van de belangrijkste vragen voor veel Marvel-fans: zit er veel actie in de serie? De eerste kijker, @PeterSciretta, laat direct weten dat dat wel snor zit. Volgens hem voelt The Falcon and The Winter Soldier als een Marvel-film, in veel grotere mate dan WandaVision. Sciretta, oprichter van SlashFilm.com, vertelt dat de openingsscène bomvol actie zit zoals we gewend zijn van de films en dat het verhaal op zijn plek voelt in de Marvel Cinematic Universe. Daarnaast geeft hij aan erg blij te zijn dat de afleveringen nu 45-50 minuten duren in plaats van de 30 minuten die we recent gewend zijn geworden van Marvel-series.

Vervolgens is het belangrijk om te weten dat series vaak door hun langere duur veel meer tijd geven om karakters uit het verhaal te ontwikkelen tijdens de kijkervaring. Gelukkig blijkt dat ook The Falcon and The Winter Soldier bomvol karakterontwikkeling zit, volgens @joshuahorowitz zelfs meer in deze 45 minuten dan in de afgelopen 10 films uit het MCU. Je komt er volgens hem echt achter hoe het zou zijn om een superheld te zijn.

Wat weten we tot nu toe van deze nieuwe Marvel-serie op Disney+?

Vanaf vrijdag 19 maart 2021 zal The Falcon and The Winter Soldier te zien zijn op Disney+ met wekelijks een nieuwe aflevering. In totaal zullen er 6 afleveringen van de Marvel-serie verschijnen en elke aflevering zal ongeveer 45-50 minuten duren. Dat geeft je dus zo’n 4.5 uur aan kijkplezier, wat toch al snel gelijk staat aan twee volledige Marvel-films.

Mocht je nog niet weten waar de film over gaat, lees hieronder dan verder. Als je zelf nog nooit of zelden een Marvel-film hebt gezien, dan raden we je aan om via de onderstaande groene knop een abonnement op Disney+ te nemen en HEEL SNEL alle films te gaan kijken, zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan met de twee nieuwste toevoegingen aan het MCU: WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier. Veel kijkplezier!

Waar gaat The Falcon and The Winter Soldier over?

De Falcon en The Winter Soldier is een nieuwe serie met Anthony Mackie als Sam Wilson aka The Falcon, en Sebastian Stan als Bucky Barnes aka The Winter Soldier. Het paar, die samenkwamen in de laatste momenten van Avengers Endgame, gaan op een avontuur dat hun vaardigheden en geduld op de proef stelt. De serie is geregisseerd door Kari Skogland met Malcolm Spellman als hoofdschrijver. De zesdelige serie heeft een sterrencast met Daniel Brühl als Baron Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker.