Dit is wanneer we de eerste nieuwe kerstfilm op Netflix kunnen zien

Goed, we zitten nu nog midden in de zomer, dus misschien wil je nog helemaal niet aan kerst denken. Toch schiet het alweer op: over minder dan vier maanden is Kerstmis zelfs alweer voorbij. Ook streaminggigant Netflix is trouwens al helemaal in de kerstsferen. Zo hebben zij onlangs bekendgemaakt wanneer de eerste nieuwe kerstfilm, Falling for Christmas, te zien zal zijn: op 10 november 2022.

‘Falling for Christmas’ met Lindsay Lohan

De nieuwste kerstfilm verschijnt dus al best vroeg, en dit is er ook nog eens eentje waar wij heel erg naar uitkijken! Het gaat om Falling for Christmas, waarin Mean Girls-ster Lindsay Lohan eindelijk haar comeback maakt. Zij speelt de rol van een verwende hotelerfgename die na een ski-ongeluk haar geheugen kwijtraakt. Ze komt terecht bij een knappe hoteleigenaar (gespeeld door Chord Overstreet) en zijn dochtertje, die besluiten voor haar te zorgen.

Dit is overigens niet de enige film met Lindsay Lohan die naar Netflix komt. De actrice heeft een contract getekend voor twee films. Over haar tweede project zijn op dit moment nog geen details bekend.

Bekijk Lindsay Lohan nu in Mean Girls op Pathé Thuis ✅

Andere kerstfilms die dit jaar naar Netflix komen

Vorig jaar verblijdde Netflix ons met Love Hard, A Castle for Christmas en Single All the Way en dit jaar kunnen kerstfreaks weer hun lol op. Naast Falling for Christmas komen er namelijk nóg minstens drie kerstfilms naar de streaminggigant: Christmas With You op 17 november, The Noel Diary op 24 november en Scrooge: A Christmas Carol op 2 december.

Die eerste is een romcom over een popster die voor haar rust naar een klein stadje vlucht, waar ze in een spagaat terechtkomt tussen haar carrière en de ware liefde. The Noel Diary is een romantisch drama over een man die voor kerst terugkeert naar huis en een dagboek vindt dat hem dwingt zijn eigen verleden te onderzoeken. Tot slot is ‘Scrooge: A Christmas Carol’ een animatiefilm met een indrukwekkende stemmencast, zoals je in onderstaande tweets kunt zien.

Nieuwe films op Netflix in 2022

Het is natuurlijk niet één en al kerst. Er komen nog veel meer toffe films Netflix’ kant op. Zo wordt op 4 november 2022 Enola Holmes 2 aan het aanbod toegevoegd, waarin Stranger Things-ster Millie Bobby Brown weer in de rol kruipt van Sherlock Holmes’ nichtje. Je kunt in december ook terecht voor Guillermo del Toro’s Pinocchio (9 december), Knives Out 2 (23 december) en White Noise met Adam Driver (30 december). Genoeg om naar uit te kijken dus!

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste releases? Houd dan vooral onze social media-kanalen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kunt ook altijd in ons overzicht met nieuwe films per maand kijken; hierin laten wij maandelijks weten welke films en series er aankomen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.