Dit zijn de 5 interessantste ex-realitykoppels van ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ seizoen 2 op discovery+

Op 29 april 2022 ging het tweede seizoen van Eating With My Ex: Going Dutch van start op discovery+. Ook deze keer was het weer behoorlijk spraakmakend. Sinds afgelopen vrijdag staat de allerlaatste aflevering online en dus is het tijd om terug te blikken. In dit artikel laten we je weten wat de 5 interessantste koppels van dit seizoen zijn en welke afleveringen je dus écht moet terugkijken als je dit nog niet gedaan hebt.

5x Interessante ex-realitykoppels die meedoen ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ seizoen 2 op discovery+

Net als het eerste seizoen van Eating With My Ex: Going Dutch was het tweede seizoen ook weer een razend succes. In de discovery+ Original-serie schuiven twee realitysterren aan voor een etentje—én voor een gesprek over hun niet zo geslaagde relatie. Samen buigen ze zich over drie vragen, die ze tijdens elke gang op hun bord gepresenteerd krijgen.

Dit staat garant voor gênante, grappige, hartverwarmende en soms ietwat ongemakkelijke momenten. Ook dit seizoen zijn er weer twaalf ex-koppels langsgekomen. Wij laten je weten wie deze keer voor de meest interessante en spraakmakende gesprekken zorgden.

5. Wouter en Julia (aflevering 6)

Wouter en Julia deden vorig jaar mee aan Temptation Island. Ondanks alle verleidingen, bijvoorbeeld van de uiteindelijk iets té lieve single Niels, overleefde het stel deze ultieme relatietest, al besloten ze er na de opnames alsnog een punt achter te zetten. Een van de grootste struikelblokken was dat hij niet genoeg aandacht aan haar besteedde. In de laatste aflevering van dit seizoen komt het ex-koppel samen om dit te bespreken. Als ze het hebben over de vraag of ze elkaar missen, houdt Julia het niet droog. Maar snel daarna volgen de irritaties, bijvoorbeeld als de verhalen van Julia en Wouter over hun verleden niet overeen lijken te komen…

4. Dusty & Lisa (aflevering 2)

Dusty kennen we natuurlijk allemaal als de man die de honderd wilde aantikken in Ex On The Beach: Double Dutch. Nu schuift hij samen met zijn ex Lisa aan om in gesprek te gaan over hun vakantieliefde. De twee ontmoetten elkaar op Mallorca en probeerden de relatie in Nederland voort te zetten. Dankzij hun explosieve karakters (en omdat ze er allebei een handje van hebben om vreemd te gaan) werkte dit natuurlijk niet. Tijdens het diner blijkt ook maar weer waarom hun relatie geen enkele kans van slagen had. De verwijten vliegen over en weer. Lisa noemt hem een pathologische leugenaar, Dusty haar een psycho. Drama!

3. Jaydi & Ricky (aflevering 1)

@streamwijzer Het perfecte plaatje 📸 — Serie: ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery — #eatingwithmyex #eatingwithmyexgoingdutch #discoveryplus #discoveryplusnl #exonthebeach #exonthebeachdoubledutch #eotb #eotbdd ♬ origineel geluid – Streamwijzer

Vorig jaar deed Jaydi samen met Sonny mee aan Temptation Island: Love or Leave, waar ze de tien jaar oudere Ricky ontmoette. De twee hadden een geweldige klik en waren na de opnames anderhalf jaar samen. Toch strandde hun relatie begin dit jaar. Nu zijn ze eindelijk weer bij elkaar om hun relatiebreuk te bespreken en blijkt dat ze er allebei toch nog wel erg geëmotioneerd van raken. Hun gesprek zorgt echter ook voor een van de meest gênante momenten van dit seizoen: als Jaydi laat weten dat ze haar ex eigenlijk niet mist. ‘Ik bedoel het niet lullig,’ zegt ze nog, maar uiteraard is Ricky gekwetst. Ongemakkelijk!

2. Shirley & Robin (aflevering 4)

Vorig seizoen zagen we dat Shirley ‘gezellig’ ging dineren met haar ex Damien, met wie ze meedeed aan Temptation Island. Deze keer is het de beurt aan Robin om aan te schuiven. De twee waren een paar maanden samen na Ex On The Beach: Double Dutch, maar dat zou je nu niet meer zeggen. Aangezien Shirley ‘in een bui is om te rellen’, gaat ze het gesprek met een gestrekt been in. Eerst noemt ze haar ex ‘plakkerig, opdringerig en slijmerig’. Als later de vraag voorbij komt of ze nog respect voor elkaar hebben en Robin vertelt dat hij dat niet heeft, ontploft ze helemaal. Van liefde is er in ieder geval geen sprake meer, maar gelukkig levert het wel een lekker verhit gesprek op.

1. Jørney & Odim (aflevering 1)

@streamwijzer “Wat moet ik doen om het goed te maken?” 💭 — Serie: ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery — #eatingwithmyex #eatingwithmyexgoingdutch #discoveryplus #discoveryplusnl #exonthebeach #exonthebeachdoubledutch #eotb #eotbdd ♬ origineel geluid – Streamwijzer

Het meest spraakmakende koppel van dit seizoen is ongetwijfeld de samenstelling van twee kersverse ouders: Jørney & Odim. Na hun avontuur bij Ex On The Beach: Double Dutch bleek al snel dat zij zwanger was, maar omdat Odim meerdere keer vreemdging was hun relatie niet van lange duur. Tijdens het gesprek probeert Odim zijn gezin en relatie terug te winnen. Dit blijkt alleen zo gemakkelijk nog niet.

‘Eating With My Ex: Going Dutch’ is nu te zien op discovery+

Alle afleveringen van het tweede seizoen van ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ zijn nu te zien op discovery+. Hier schuiven nog veel meer bekende ex-koppels aan voor een diner, zoals Michael en Bradley (bekend van De Slechtste Chauffeur van Nederland), Chantal en Ingeborg (bekend van Married at First Sight) en Rick en Melvin (bekend van Prince Charming).

Op discovery+ kijk je ook naar het eerste seizoen van de serie, waarin onder meer Hans Klok en zijn eerste grote liefde Frank, Tempation Island-sterren Kevin en Megan en verschillende Ex On The Beach-deelnemers, zoals Lesley, Lena en Oliva, met hun exen aanschoven. Of er een derde seizoen gaat verschijnen is op dit moment nog niet bekend, maar met het razende succes van de eerste twee seizoenen lijkt het niet uit te kunnen blijven.


Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.