Discovery+ lanceert knallend nieuw seizoen van ‘Eating With My Ex: Going Dutch’

Er is een gloednieuwe seizoen van de populaire realityserie Eating With My Ex: Going Dutch te zien op discovery+. Het nieuwe seizoen wordt door No Pictures Release geproduceerd en is vanaf vrijdag 29 april 2022 tot en met vrijdag 3 juni wekelijks te zien bij Discovery’s video on demand-platform.

Vanaf 29 april is een nieuw seizoen van ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ op discovery+ te zien

Fans van realityseries zijn bij ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ op discovery+ aan het juiste adres. In de serie gaan bekende realitykoppels namelijk met elkaar aan tafel om voor het eerst met elkaar te praten over hun gefaalde relaties. Zo zou de serie eigenlijk het best als een omgekeerde First Dates omschreven kunnen worden.

In het allernieuwste seizoen is het wéér raak en mag de kijker genieten van dates van verschillende bekende reality ex-koppels. Per gang krijgen de exen wel erg ongemakkelijke vragen gesteld. Die vragen kunnen gaan over hun verleden als stel samen, de niet te voorkomen break-up en zelfs vragen over hun nieuwe relaties. Uiteraard kunnen hier gênante gesprekken uit voortkomen, maar soms zorgt het ook voor hilarische en hartverwarmende momenten.

Wekelijks op vrijdag een nieuwe aflevering

Doordat de eerste aflevering van start gaat op vrijdag 29 april en de laatste verschijnt op vrijdag 3 juni, is het duidelijk dat het in totaal om een seizoen van zes episodes zal gaan. Dat is hetzelfde aantal als het vorige seizoen, waarin onder andere Lesley & Bradley, maar ook Hans & Frank, Chantal & Henk en Shirley & Damian een vorkje meeprikten.

Elke tussenliggende vrijdag zal een nieuwe aflevering online verschijnen, exclusief bij discovery+. De ervaring leert dat deze streamingdienst episodes doorgaans om 00:00 uur ’s nachts al online zet, dus je kunt meteen in de nacht van donderdag op vrijdag beginnen met kijken als je een avondje laat opblijft.

De eerste koppels van het nieuwe seizoen zijn al bekendgemaakt

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen krijgen we onder andere Jørney & Odim te zien. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun deelname aan seizoen 7 van Ex on the Beach. Het stel maakte niet lang daarna bekend dat er een baby op komst was. De twee zijn ondertussen geen item meer, maar misschien bloeit de liefde tussen hen tijdens hun etentje weer op en is er een kans dat ze toch weer samenkomen?

Verder zijn Jaydi & Ricky ook in de eerste aflevering te zien. Jaydi is bekend van Temptation Island, waar ze samen met haar ex Sonny aan mee deed. Daar werd zij door Ricky verleid en werden de twee verliefd. Snel daarna kregen zij samen een relatie, maar begin dit jaar werd er bekend dat de twee hadden besloten om hun partnerschap toch te beëindigen. Hun split is dus nog hartstikke vers. Is het echt over en uit tussen Jaydi en Ricky, of is er toch nog hoop voor de twee?

Dusty & Lisa verschijnen samen in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Dusty kennen we natuurlijk als de bad boy van Ex on the Beach. Hij en zijn ex Lisa hebben elkaar ontmoet op Mallorca. Hun relatie was helaas van korte duur en er werd al na een paar maanden een punt achter gezet. De twee hebben in de tussentijd veel spijt gekregen. Misschien is bad boy Dusty tegenwoordig ook wat zachter geworden en zullen de twee elkaar dan toch een tweede kans geven?


Tekst: discovery+

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.