Deze 5 films met Dwayne Johnson moet je zien

Hoewel Dwayne ‘The Rock’ Johnson begon als professioneel worstelaar is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de filmwereld. De acteur verschijnt, met zijn kenmerkend opgetrokken wenkbrauw en lekker intense blik, regelmatig op het witte doek en heeft dan ook al 43 films op zijn naam staan. In dit artikel vind je een top 5 van Dwayne Jonhson films die je écht gezien moet hebben. Daarnaast hebben we een overzicht gemaakt van alle films waar de acteur een rol in heeft gespeeld.

5x Kijktips voor Dwayne Johnson films op streamingdiensten in Nederland

Dwayne Johnson is een van de grootste professioneel worstelaars aller tijden, maar inmiddels ook een geliefd acteur. Zijn eerste hoofdrol was in The Scorpion King (2002) en sindsdien is hij al in 42 andere films verschenen. Hieronder zetten wij een aantal toffe Dwayne Johnson films voor je op een rijtje en vind je een overzicht van de volledige filmografie van de acteur.

5. Fighting With My Family (2019) – Netflix

De Britse Saraya (Florence Pugh) komt uit een worstelgezin. Samen met haar broer Zak (Jack Lowden) krijgt ze de optie om auditie te doen voor World Wrestling Entertainment. Zij gaat door, haar broer niet. Zonder haar familie (maar mét de hulp van Dwayne Johson, die in deze film zichzelf speelt) moet ze de harde wereld zien te trotseren. The Rock speelt in deze film dus zichzelf en dat gaat hem uiteraard goed af. Ook Pugh schittert als de stoere en toch kwetsbare Saraya.

4. Vaiana (2016) – Disney+

Dwayne Johnson kennen we natuurlijk allemaal van zijn bijzondere gezichtsuitdrukkingen. Zijn opgetrokken wenkbrauw staat in ons geheugen gegrift. In Disney-animatiefilm Vaiana (in het Engels Moana) bewijst hij echter dat hij meer in huis heeft. Al Maui speelt hij deels zijn geijkte rol, maar wel met meer gelaagdheid. En verder is de voor een Oscar genomineerde film is ook gewoon een dikke aanrader. Nu is het alleen nog hopen op een vervolgfilm Vaiana 2, maar dat is nog geen zekerheidje.

3. Central Intelligence (2016) – Pathé Thuis

Central Intelligence pretendeert geen hele intelligente film te zijn, maar is heerlijk voor een avondje lachen. Hierin neemt een CIA-agent (Dwayne Johnson) contact op met zijn oude schoolvriend (Kevin Hart). Hoewel die laatste nu een talentvolle accountant is, moet hij helpen om een dodelijk complot tegen Amerikaanse undercoveragenten op te lossen.

2. Red Notice (2021) – Netflix

Red Notice was de duurste Netflix Original ooit, met productiekosten tussen de 160 en 200 miljoen dollar. Als je ziet welke acteurs hiervoor verzameld zijn, is dit ook niet gek. Naast Dwayne Johnson zien we ook Ryan Reynolds en Gal Gadot terug in de hoofdrollen. In deze toffe actiekomedie moet The Rock, een top-profiler van de FBI, samenwerken met ’s wereld grootste kunstdief (Reynolds) om ’s werelds meest gezóchte kunstdief (Gadot) te vangen.

1. Fast Five (2011) – Pathé Thuis

We kunnen deze lijst natuurlijk niet afsluiten zonder een film uit de Fast and Furious-reeks. En laten we dan maar gelijk de beste doen. Hoewel dit natuurlijk een kwestie van smaak is, wordt Fast Five door veel mensen gezien als dé beste film in deze reeks (met een score van een 7,6 op IMDb). Dwayne Johnson kruipt in deze film voor de eerste keer in de rol van FBI-agent Luke Hobbs, die alles op alles zet om Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en Mia (Jordana Brewster) op te pakken.

43 Dwayne Johnson films in één overzicht

Hierboven hebben we een aantal toffe Dwayne Johnson films uitgelicht. Voor iedereen die benieuwd is naar de volledige filmografie van deze acteur hebben we hieronder een breed overzicht opgesteld. Hierin vind je informatie over de film, het releasejaar en de rol van The Rock.

FilmRol van Dwayne JohnsonSoort rolJaar
Beyond the MatZichzelfCameo1999
The Mummy ReturnsMathayus / The Scorpion KingBijrol2001
LongshotMuggerBijrol2001
The Scorpion KingMathayus / The Scorpion KingHoofdrol2002
The RundownBeckHoofdrol2003
Walking TallChristopher ‘Chris’ Vaughn, Jr.Hoofdrol2004
Be CoolElliot WilhelmBijrol2005
DoomSgt. Asher ‘Sarge’ MahoninHoofdrol2005
Southland TalesBoxer Sabtaris/Jericho CaneHoofdrol2006
Gridiron GangCoach Sean PorterHoofdrol2006
Reno 911!: MiamiAgent Rick SmithCameo2007
The Game PlanJoe KingmanHoofdrol2007
Get SmartAgent 23Bijrol2008
Race to Witch MountainJack BrunoHoofdrol2009
Planet 51Kapitein Charles T. BakerStem2009
Tooth FairyDerek Thompson/Tooth FairyHoofdrol2010
Why Did I Get Married Too?Daniel FranklinCameo2010
The Other GuysChristopher DansonBijrol2010
You AgainAir MarshalBijrol2010
FasterJimmy Cullen/DriverHoofdrol2010
Fast FiveLuke HobbsHoofdrol2011
Journey 2: The Mysterious IslandHank ParsonsHoofdrol2012
SnitchJohn MatthewsHoofdrol2013
G.I. Joe: RetaliationMarvin F. Hinton/RoadblockHoofdrol2013
Pain & GainPaul DoyleHoofdrol2013
Fast & Furious 6Luke HobbsHoofdrol2013
Empire StateDetective James RansomeHoofdrol2013
HerculesHerculesHoofdrol2014
Furious 7Luke HobbsHoofdrol2015
San AndreasRay GainesHoofdrol2015
Central IntelligenceRobbie Weirdicht/Bob StoneHoofdrol2016
VaianaMauiStem2016
The Fate of the FuriousLuke HobbsHoofdrol2017
BaywatchLuitenant Mitch BuchannonHoofdrol2017
Jumanji: Welcome to the JungleDr. Xander ‘Smolder’ BravestoneHoofdrol2017
RampageDavis OkoyeHoofdrol2018
SkyscraperWill SawyerHoofdrol2018
Fighting With My FamilyZichzelfBijrol2019
Hobbs & ShawLuke HobbsHoofdrol2019
Jumanji: The Next LevelDr. Xander ‘Smolder’ BravestoneHoofdrol2019
Jungle CruiseFranciso Lopez de Heredia/Kapitein Frank Skipper WolffHoofdrol2021
Free GuyBankovervaller #2Stem2021
Red NoticeJohn HartleyHoofdrol2021

Meer kijktips op verschillende streamingdiensten

In dit artikel hebben we onze kijktips voor Dwayne Johnson films met je gedeeld. Eerder hebben we ook al kijktips voor Tom Hardy-films, Tom Holland-films en Tom Cruise-films voor je op een rijtje gezet. Wil je nog meer toffe films en series ontdekken? In onze Streamwijzer Top 10 laten we wekelijks weten welke films en series je op je kijklijst moet zetten bij de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Daarnaast kun je in ons ‘Nieuw Deze Maand‘-overzicht vinden wat er de afgelopen maanden op de planning stond bij de video on demand-platforms, maar ook wat er binnenkort aan zit te komen. Veel kijkplezier gewenst!


Synopsissen: Netflix, Disney+ en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.