Programma per dag van de Dutch Darts Masters 2024 (inclusief tijden)

Na de spannende ontknoping op het WK Darts mogen de profs hun pijlen richten op het volgende toernooi. Op 26 en 27 januari 2024 vindt namelijk de Dutch Darts Masters plaats. Het kampioenschap is de tweede wedstrijd van de World Series of Darts 2024 en wordt gespeeld in ‘s-Hertogenbosch. Maar hoe ziet het programma er per dag uit en op welke tijden komen alle profs in actie? Tijd om het speelschema van de Dutch Darts Masters 2024 op een rij te zetten. Je kijkt elke match van dit toernooi bij Viaplay.

Wat is de Dutch Darts Masters?

De Dutch Darts Masters is ontstaan in 2012. Het toernooi maakte tot en met 2019 deel uit van de European Tour van de PDC. Dit is echter veranderd, waardoor het evenement nu onderdeel is van de World Series of Darts. Het toernooi uit 2024 is de tweede wedstrijd binnen de competitie. Wie er met de winst vandoor gaat, speelt een imposant bedrag van 20.000 dollar bij elkaar. Michael van Gerwen was van 2014 tot en met 2018 de onbetwiste nummer één. De naam van het toernooi verklapt al waar wordt gespeeld. Om precies te zijn mogen alle profs hun pijlen richten in de Maaspoort in Den Bosch.

Alle deelnemers aan de Dutch Darts Masters

Aan de World Series of Darts doen de beste darters van de wereld mee. Zij nemen het op tegen lokale spelers. Wie er aan het kampioenschap mag meedoen, wordt bepaald door de PDC. In totaal nemen zestien profs deel aan het toernooi. Onder andere wereldkampioen darts Luke Humphries en toptalent Luke Littler zijn van de partij.

Daarnaast zien we ook Michael van Gerwen, Michael Smith, Nathian Aspinall en Gerwyn Price terug. Namens Nederland en België zijn Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Dimitri van den Bergh, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Vincent van der Voort en Kevin Doets van de partij. Hieronder zijn alle deelnemers terug te vinden.

Deelnemers PDCDeelnemers België/Nederland
🌍 Luke Humphries🇳🇱 Danny Noppert
🌍 Michael van Gerwen🇳🇱 Dirk van Duijvenbode
🌍 Michael Smith🇧🇪 Dimitri van den Bergh
🌍 Nathan Aspinall🇳🇱 Raymond van Barneveld
🌍 Gerwyn Price🇳🇱 Jermaine Wattimena
🌍 Rob Cross🇳🇱 Gian van Veen
🌍 Peter Wright🇳🇱 Vincent van der Voort
🌍 Luke Littler🇳🇱 Kevin Doets

Programma per dag

Op 26 en 27 januari 2024 staan de zestien spelers oog in oog met elkaar. Op vrijdag vindt de eerste ronde plaats. In deze eerste fase worden de PDC-spelers gekoppeld aan alle lokale darters. Zij spelen wedstrijden over een best of 11 legs. Alle winnaars stromen door naar de kwartfinales. Deze worden op 27 januari gespeeld. In plaats van 11 legs, wordt hier de winnaar over een best of 19 legs bekend. Hierna volgen direct de halve finales en de grote finale. Beide worden middels een best of 21 legs gespeeld.

Wie het tegen elkaar opnemen in de eerste ronde, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail. In het overzicht hieronder vind je het complete speelschema inclusief tijden terug.

Vrijdag 26 januari 2024

DatumRondeBest of…Tijd
26 januari 2024🎯 Eerste rondeBest of 1119:00 uur

Zaterdag 27 januari 2024

DatumRondeBest of…Tijd
27 januari 2024¼ KwartfinalesBest of 1919:00 uur
27 januari 2024½ Halve finalesBest of 2119:00 uur
27 januari 2024🏆 FinaleBest of 2119:00 uur

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.