Heeft ‘Dune: Part Two’ een post-credit scene?

Het is zover: eindelijk kun je een bezoekje aan de bioscoop brengen om het langverwachte vervolg op Dune te bekijken. Maar kan je na afloop blijven zitten voor een post-credit scene of heeft Dune: Part Two deze niet? In dit artikel geven we het antwoord.

Heeft ‘Dune: Part Two’ een post-credit scene?

Steeds vaker wordt er bij grote blockbusters een stukje van de film bewaard voor tijdens of na de aftiteling, ook wel een post-credit scene (of mid-credit scene) genoemd. Maar is dat bij Dune: Part Two ook het geval?

We kunnen je hier alvast verklappen dat je tijdens de aftiteling gewoon naar huis kunt gaan, want er is geen post-credit scene. Dit is in lijn met Dune, want ook die film had geen post-credit scene.

Wanneer staat ‘Dune: Part Two’ op HBO Max?

Dune: Part Two komt naar HBO Max. De film is immers gemaakt door Warner Bros. Pictures. Maar wanneer kunnen we hem dan op het kleine scherm verwelkomen? Het is lastig om nu al een premièredatum vast te stellen. HBO Max hield eerst namelijk altijd een periode van 45 dagen aan tussen bioscoop- en streamingrelease, maar inmiddels zijn ze daarvan afgestapt. De window lijkt nu gemiddeld tussen de 60 en 70 dagen te liggen. Dat zou duiden op een streamingrelease die tussen 29 april en 9 mei ligt.

Echter kiest de paarse streamingdienst er bij écht grote films soms voor om de bioscooprelease wat meer te omarmen. Zo moesten we bij Barbie maar liefst 149 dagen wachten voordat we de film vanaf de bank konden kijken. Dune: Part Two is ook een erg grote titel, dus waarschijnlijk wordt dit ook wat later. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

TitelDune: Part Two
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 46 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurDenis Villeneuve
CastTimothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.