Yes! ‘Dune: Part Two’ is verschenen op HBO Max

Het is zover: Dune: Part 2 is naar het kleine scherm gekomen! Nadat je de spectaculaire film een tijdlang op het witte doek hebt mogen bewonderen, kun je er nu dus ook voor op de bank ploffen. HBO Max heeft hem vanmorgen aan het aanbod toegevoegd.

‘Dune: Part Two’ is nu al te streamen

Op 29 februari was het na drie jaar wachten eindelijk tijd om opnieuw in het verhaal van Paul Atreides te duiken. Dune: Part Two verscheen op die dag op het witte doek en kwam dus behoorlijk snel naar HBO Max. Slechts 82 dagen na de bioscooppremière was het zover en kon je hem zonder aanvullende kosten streamen. De datum waarop de film op HBO Max verscheen was dinsdag 21 mei. Ook voorganger Dune kun je nu bekijken bij de paarse streamingdienst.

Dit kun je verwachten van ‘Dune: Part Two’

Denis Villeneuve is voor de tweede keer aan de slag gegaan met Frank Herberts sciencefictionroman. Het verhaal van Paul Atreides wordt dus vervolgd. Hij sluit zich in Dune 2 aan bij de Fremen, de oorspronkelijke bewoners van de woestijnplaneet Arrakis. Niet iedereen ziet dit zitten, maar anderen beschouwen hem als de Messias. Samen zetten ze een opstand in gang tegen de onderdrukkende heerschappij van Huis Harkonnen, maar dit gaat allemaal nog niet van een leien dakje.

3 redenen om Dune 2 te kijken:
1️⃣ De cast bestaat uitsluitend uit grote namen als Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austin Butler én Florence Pugh.
2️⃣ Dune 2 is volgens kijkers een echte aanrader. Zo belonen ze hem met een dikke 8,8 op IMDb, waarmee het tot nu toe de beste titel van het jaar is.
3️⃣ De planeet Arrakis is spectaculair in beeld gebracht. Achter de schermen werd er dan ook door een team vol Oscar-winnaars aan de film gewerkt.

Verhaal en trailer van de film

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.