Staat of komt ‘Dune’ (2021) op Netflix? En waar is de film nu online te zien?

In 2024 verscheen Dune: Part Two op het witte doek. Veel mensen zullen het eerste deel dus nog een keertje willen zien. Daarom krijgen we veel vragen of Dune op Netflix staat of komt. En waar kun je de geprezen sciencefictionfilm anders online kijken? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Staat of komt ‘Dune’ uit 2021 op Netflix?

Het tweede deel in het verhaal van Paul Atreides is gearriveerd. Dune: Part Two schittert sinds 29 februari 2024 op het grote scherm. Dit is dus hét moment om Dune terug te kijken. In deze film worden we voor het eerst geïntroduceerd in het spectaculaire verhaal. Paul moet naar een van de gevaarlijkste planeten van het universum reizen om te zorgen dat zijn familie veilig is. Veel mensen vragen zich af of Dune op Netflix staat of daar in de toekomst heen komt.

Helaas is dat op dit moment niet het geval. Dune is gedistribueerd door Warner Bros. Pictures. Zij hebben de film dus altijd alleen op hun eigen platform, HBO Max, willen uitbrengen, al was de film ook een tijdje in het aanbod van Amazon Prime Video te vinden. Tot nu toe hebben ze de uitzendrechten nog nooit aan Netflix verkocht en de kans is groot dat ze dit ook niet van plan zijn. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als dit verandert en de film wel naar de streaminggigant komt.

Waar kun je ‘Dune’ online kijken?

Dune is voorlopig dus nog niet op Netflix te vinden, maar kun je hem wel ergens anders online kijken? En waar dan? Hieronder laten we de meest recente informatie zien.

✅ Pathé ThuisBij deze streamingdienst kun je zowel de versie uit 1984 als de nieuwe film uit 2021 al zien. 👉 Bekijk direct Dune bij Pathé Thuis.
✔️ HBO MaxDe film uit 2021 is hier nu te streamen. Ook Dune: Part Two komt in de toekomst als het goed is naar HBO Max.
📚 Bol.comHier kun je het boek van Frank Herbert, waar de film op gebaseerd is, vinden. 👉 Bekijk direct het boek bij Bol.com.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze film jammer genoeg niet zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ Prime VideoOok Amazons streamingdienst Prime Video heeft helaas Dune niet in haar aanbod opgenomen.
⛔️ SkyShowtimeMomenteel vind je deze titel niet terug in het aanbod van SkyShowtime in Nederland.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Dune nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Meer informatie over de film

Als erfenaam van het Huis Atreides staat Paul op het punt om met zijn familie naar Arrakis te vertrekken, maar daarvoor moeten ze hun planeet Caladan verlaten. Hun nieuwe thuis is een woestijnplaneet die dan ook bekend staat als ‘Dune’. Het meest belangrijke element op de planeet is ’the spice’, een melange die dienst doet als drug en daarmee het leven verlengt, de geest verruimt en soms dodelijke krachten blijkt te hebben. Aan Paul is de taak om dit element te beschermen.

TitelDune
Jaar2021
SoortFilm
Duur2 uur en 35 minuten
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,7 uit 1.300 stemmen
RegisseurDenis Villeneuve
CastTimothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.