Razend populaire sciencefictionfilm Dune (2021) is nu al online te zien

Één van de grootste kijkcijferkanonnen van de afgelopen maanden is de fonkelnieuwe bioscoopfilm Dune (2021). Op 16 september 2021 ging Dune in première in de bioscoop, maar sinds 1 november is hij al te zien zijn in je eigen woonkamer via Pathé Thuis als Premium film.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Dune (film, 2021) is sinds 1 november 2021 te zien bij Pathé Thuis

We wisten al dat er veel toffe nieuwe films op Pathé Thuis in november 2021 zouden verschijnen, maar er zijn toch wel echt een paar absolute topfilms aan de lijst toegevoegd voor deze maand. Eerder werd bekendgemaakt dat Fast & Furious 9 online zou verschijnen, maar ook Luizenmoeder – De Film, Run en Dune komen deze maand naar je eigen thuisbioscoop.

Sinds 1 november kun je deze titel als ‘Premium film’ bekijken. Dit geeft kijkers de mogelijkheid om nieuwe bioscoopfilms al eerder thuis te bekijken. Op deze manier krijg je eerder toegang om deze film thuis te huren, waardoor deze film een hogere prijs heeft dan je van het video on demand-platform gewend bent. De film is nog niet te bekijken op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland of een andere SVOD-streamingdienst. Verder is ook de voorganger van Dune uit 1984 (onder de regie van David Lynch) nu al hier op Pathé Thuis te zien.

Dune is natuurlijk razendsnel van bioscoop naar online overgezet. Het steeds kortere gat tussen premières in de bioscoop en thuislancering valt eenvoudig te verklaring: dit is een nieuwe strategie van bepaalde filmstudio’s. Zo is Dune gemaakt door WarnerMedia, het bedrijf dat binnenkort ook HBO Max in Nederland lanceert. Zij hebben besloten al na ± 45 dagen films uit de bioscoop online beschikbaar te stellen. Mooi nieuws voor filmliefhebbers met een goede TV-installatie in huis dus!

Verhaal, informatie en trailer van Dune (2021)

Als erfenaam van het Huis Atreides staat Paul op het punt om met zijn familie naar Arrakis te vertrekken, maar daarvoor moeten ze hun planeet Caladan verlaten. Hun nieuwe thuis is een woestijnplaneet die dan ook bekend staat als ‘Dune’. Het meest belangrijke element op de planeet is ’the spice’, een melange die dienst doet als drug en daarmee het leven verlengt, de geest verruimt en soms dodelijke krachten blijkt te hebben. Aan Paul is de taak om dit element te beschermen.

TitelDune
Jaar2021
SoortFilm
Duur2 uur en 35 minuten
TaalEngels
GenreAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,3 uit 208.000 stemmen
RT Tomatometer84% uit 352 recensies
RT Audience Score91% uit 2.500+ stemmen
RegisseurDenis Villeneuve
CastTimothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Stephen McKinley Henderson, Javier Bardem

Release datum van vervolgfilm is al bekendgemaakt

Met een megaproductie die wereldwijd zo veel miljoenen bezoekers naar de bioscoop trekt was het natuurlijk niet echt een verrassing, maar de makers hebben nu al laten weten dat er een vervolgfilm zal komen. Om het nog bonter te maken dan het al is: de release datum is zelfs al bekendgemaakt!

Vanaf 20 oktober 2023 kun je van Dune 2 genieten, mits de coronapandemie of andere verstorende gebeurtenissen de productie niet in de war brengen natuurlijk. We zullen er dus nog twee jaar op moeten wachten, maar veel liefhebbers van de film zullen nu al met smart zijn begonnen met aftellen!


Synopsis: Pathé Thuis