Staat of komt ‘Dune’ (2021) op Disney+? En waar is de film nu online te zien?

Het is eindelijk zover: het langverwachte vervolg op Dune is op het witte doek verschenen. In Dune: Part Two wordt het verhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet) vervolgd. Maar door het complexe verhaal ben je misschien het één en ander vergeten en wil je eigenlijk eerst je geheugen opfrissen. Tijd om het eerste deel nog een keertje te zien! Veel mensen zijn daarom benieuwd of Dune op Disney+ staat of komt. En waar kun je de film anders online kijken? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Staat of komt ‘Dune’ uit 2021 op Disney+?

Dune: Part Two schittert sinds 29 februari 2024 op het grote scherm. Misschien wil je daarom dolgraag Dune terugkijken. In deze film worden we voor het eerst geïntroduceerd in het spectaculaire verhaal van Paul Atreides. Hij moet naar een van de gevaarlijkste planeten van het universum reizen om te zorgen dat zijn familie veilig is. Veel mensen vragen zich af of Dune op Disney+ staat of daar in de toekomst heen komt.

Helaas is dat op dit moment niet het geval en lijkt de kans ook niet groot dat hier ooit verandering in gaat komen. Dune is namelijk gedistribueerd door Warner Bros. Pictures, een productiemaatschappij die verbonden is aan HBO Max. Tot nu toe hebben ze de uitzendrechten nog nooit aan Disney+ verkocht. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als dit verandert en de film wel naar Disneys streamingdienst komt.

Waar kun je ‘Dune’ online kijken?

Dune is voorlopig dus nog niet op Disney+ te vinden, maar kun je hem wel ergens anders online kijken? En waar dan? Hieronder laten we de meest recente informatie zien.

✔️ Pathé ThuisBij deze streamingdienst kun je zowel de versie uit 1984 als de film uit 2021 al zien. 👉 Bekijk direct Dune bij Pathé Thuis.
✅ HBO MaxDe film uit 2021 is hier nu te streamen. Ook Dune: Part Two komt in de toekomst als het goed is naar HBO Max.
📚 Bol.comHier kun je het boek van Frank Herbert, waar de film op gebaseerd is, vinden. 👉 Bekijk direct het boek bij Bol.com.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze film jammer genoeg niet zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film dus niet kijken bij Disney+.
⛔️ Prime VideoOok Amazons streamingdienst Prime Video heeft helaas Dune niet in haar aanbod opgenomen.
⛔️ SkyShowtimeMomenteel vind je deze titel niet terug in het aanbod van SkyShowtime in Nederland.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Dune nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Meer informatie over de film

Als erfenaam van het Huis Atreides staat Paul op het punt om met zijn familie naar Arrakis te vertrekken, maar daarvoor moeten ze hun planeet Caladan verlaten. Hun nieuwe thuis is een woestijnplaneet die dan ook bekend staat als ‘Dune’. Het meest belangrijke element op de planeet is ’the spice’, een melange die dienst doet als drug en daarmee het leven verlengt, de geest verruimt en soms dodelijke krachten blijkt te hebben. Aan Paul is de taak om dit element te beschermen.

TitelDune
Jaar2021
SoortFilm
Duur2 uur en 35 minuten
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,7 uit 1.300 stemmen
RegisseurDenis Villeneuve
CastTimothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.