Opgelet: 5 gevaarlijke Duitse speelsters in de strijd tegen de Oranje Leeuwinnen

Vrijdag 7 april 2023 om 20:00 uur spelen de Oranje Leeuwinnen ter voorbereiding voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland deze zomer een vriendschappelijk duel tegen Duitsland. In het Limburgse stadion van Fortuna Sittard kan de strijd losbarsten. Maar wie zijn de belangrijke speelsters van Duitsland en hoe staat het met de voorbereidingen voor het aanstaande WK? De wedstrijd wordt uitgezonden via ESPN 4, onder andere zonder aanvullende kosten aangeboden door de onderstaande twee providers.

Route naar het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland

De vrouwen van Oranje hebben een lange reeks wedstrijden achter de boeg om zich te kwalificeren voor het aanstaande WK. In totaal probeerden 51 Europese landen zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Via deze kwalificatieronden konden 11 teams zich rechtstreeks kwalificeren en werd er één ticket vergeven voor de play-offs. De Oranje dames kwalificeerden zich direct als groepswinnaar van poule C met 20 punten uit 8 wedstrijden. Zo werd onder andere Cyprus verslagen met een monsterscore van 12-0.

Belangrijke speelsters uit het nationale team van Duitsland

Vrijdag 7 april spelen de Oranje vrouwen een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland, waarna ze 11 april in het stadion Het Kasteel (van Sparta in Rotterdam) een oefeninterland tegen Polen voetballen. Bondscoach Andries Jonker heeft 26 namen geselecteerd die de twee aankomende duels mogelijk in actie kunnen komen. Reden genoeg om vijf van de gevaarlijkste speelsters van Duitsland te bekijken.

1. Alexandra Popp

Misschien wel een van de bekendste en meest aanvallende speelsters aan Duitse zijde is de 31-jarige Alexandra Popp. De aanvalster van VfL Wolfsburg is een ware goalgetter met tot nu toe al 61 doelpunten uit 125 wedstrijden. De snelle spits was tevens verantwoordelijk voor de twee goals in de halve finale tegen Frankrijk tijdens het afgelopen EK van 2022.

2. Lena Oberdorf

Een andere sterspeelster uit de selectie van VfL Wolfsburg is Lena Oberdorf. Ze kan zowel centraal achterin, als linksback en op het middenveld spelen, waardoor ze met haar 21 jaar als jong talent wordt gezien in het vrouwenvoetbal. Zo kreeg ze de titel ‘Beste jonge speelster van het toernooi’ tijdens het EK 2022.

3. Merle Frohms

Ook de keepster van Duitsland is er één om in de gaten te houden. In haar 37 interlands heeft Frohms al een aantal uitstekende reddingen verricht. Zo stond ze vorige maand nog onder de lat in de play-offs van de kwartfinale in de Champions League met, wederom, VfL Wolfsburg.

4. Sara Däbritz

Een andere sterke Duitse speelster is de middenveldster Sara Däbritz. Twee wapens waar de Oranje Leeuwinnen vooral op moeten letten zijn haar techniek en snelle passes. De speelster van Olympique Lyon is uitermate ervaren en heeft dan ook al 94 interlands op haar naam staan.

5. Lea Schüller

De 25-jarige spits Lea Schüller wist 30 goals in haar 45 interland optredens te maken. De slinkse aanvaller scoorde alle vier de goals tegen Tsjechië (4-0). Laat haar niet in de bal komen, want met haar enorme snelheid sprint ze vliegensvlug naar de goal.

Miedema ontbreekt bij de Oranje Leeuwinnen op het WK

Een uitermate belangrijke speelster die de Oranje Leeuwinnen in hun selectie moeten missen is de 26-jarige spits Vivianne Miedema. De aanvalster van Arsenal scheurde eind vorig jaar haar voorste kruisband af, waardoor het nog maar de vraag was of ze op tijd hersteld zou zijn voor het WK. Helaas kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat Miedema het WK definitief aan zich voorbij zal moeten laten gaan. De ploeg van Andries Jonker moet het dus zonder de topscorer van Oranje doen. Miedema hoopt dat ze begin volgend seizoen weer in actie kan komen voor zowel haar eigen club als de Oranje Leeuwinnen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.