Feest! Deense hitfilm ‘Druk’ met Mads Mikkelsen is nu online te zien

De Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in 2021 gaat naar… de Deense film Druk! Begin dit jaar wist de hitfilm met Mads Mikkelsen in de hoofdrol één van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld in de wacht te slepen. Vanaf vandaag is hij online te zien bij Pathé Thuis.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Deense film ‘Druk’ (2020) is nu te zien bij Pathé Thuis

Sinds augustus dit jaar was de Deense film Druk (in het Engels bekend onder de titel Another Round) te bewonderen in de Nederlandse bioscopen. Binnen een maand bezochten meer dan 100.000 mensen de hitfilm met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. De populariteit van de film is niet verrassend, want de verhaallijn is creatief en intrigerend. Wat zou er gebeuren als vier docenten van de middelbare school besluiten om altijd aangeschoten te zijn en wat is de impact op hun sociale leven?

De TVOD-dienst Pathé Thuis heeft nu de première in je eigen thuisbioscoop te pakken. Vanaf woensdag 15 december 2021 is de film te huur vanaf €4,99. Op het moment van schrijven is de film niet te zien bij Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland of een andere SVOD-streamingdienst. Wie Druk huurt, kan binnen 30 dagen beginnen met streamen. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om hem af te kijken.

Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in 2021

De beoordelingen van het publiek en critici waren zeker niet de minsten. Zo wist Druk op Rotten Tomatoes uit de recensies een gemiddelde score van 92% te behalen en bleek het publiek met 90% ook enorm enthousiast. Via IMDb wordt de film uit 121.000 stemmen (heel veel voor een niet-Engelstalige film) beoordeeld met een 7,8. Ook een uitstekend cijfer.

De voornaamste reden dat zo veel mensen naar de film hebben gekeken is naar alle waarschijnlijkheid de winst van de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film in 2021. Daarnaast werd de regisseur van de film, Thomas Vinterberg, ook genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Achievement in Directing. Onder de 44 gewonnen prijzen en 59 nominaties vielen onder andere 4 BAFTA Awards (1 gewonnen), 1 Golden Globe-nominatie en 5 European Film Awards (4 gewonnen).

Druk / Another Round (film, 2020): verhaal, informatie en trailer

Gesteund door de theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt, beginnen vier middelbare school collega’s aan een experiment.

TitelDruk / Another Round
Jaar2020
Duur1 uur en 52 minuten
TaalDeens
GenreDrama, Komedie
IMDb7,8 uit 121.000 stemmen
RT Tomatometer92% uit 216 recensies
RT Publieksscore90% uit meer dan 1.000 stemmen
RegisseurThomas Vinterberg
CastMads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Maria Bonnevie

Synopsis: Pathé Thuis