Viaplay koopt uitzendrechten van Dragons’ Den als eerste Nederlandse productie

Nadat het televisieprogramma Dragons’ Den een aantal succesvolle seizoenen heeft gekend bij de publieke omroep WNL, is het format nu verkocht aan een streamingdienst. Nieuwkomer Viaplay heeft de uitzendrechten gekocht en zal het eerstvolgende seizoen van het programma vanaf het voorjaar van 2022 uitzenden.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting op een jaarabonnement met sport (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Dragons’ Den vanaf voorjaar van 2022 te zien bij Viaplay

Vanaf 1 maart 2022 zal de nieuwe streamingdienst Viaplay aangeboden worden in Nederland. Naast een groot sportaanbod met onder andere Formule 1, darten en voetbal, zullen er ook films en series worden aangeboden. Het gaat om een mix van internationale content en Nederlanse producties, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Razendsnel na de lancering van de videodienst zal de eerste productie live gaan. Viaplay heeft namelijk de uitzendrechten van het TV-programma Dragons’ Den overgekocht, waarin ondernemers de kans krijgen om hun bedrijfsideeën te pitchen aan een panel van gerenommeerde investeerders. Vanaf het voorjaar van 2022 zal het programma exclusief te zien bij Viaplay.

Investeerders al bekendgemaakt

De streamingdienst heeft ook direct laten weten wie er plaats zullen nemen in de stoelen en dus met geld naar de ondernemers mogen gaan smijten. We zien restaurant tycoon Won Yip terug, net als avocado-koningin Shawn Harris en top-investeerder Pieter Schoen.

Daarnaast is echter ook gekozen voor nieuwe namen, want de andere stoelen zullen worden gevuld door zakenvrouw Manon van Essen en serie-ondernemer Bas Witvoet. Zij gaan hun zuurverdiende geld in veelbelovende startups steken.

Viaplay reageert op aankoop eerste Nederlandse productie Dragons’ Den

Filippa Wallestam, Chief Content Officer bij NENT Group (het bedrijf achter Viaplay), is enthousiast om met een format als Dragons’ Den af te trappen. Hij vertelt: “Viaplay is een streamingdienst die voor iedereen wat te bieden heeft. Logischerwijs is lokale content daar een belangrijk onderdeel van. Dragons’ Den is een bewezen format dat het briljante met het onverwachte combineert en dat zowel potentiële bedrijven op weg heeft geholpen als kijkers over de hele wereld heeft vermaakt.”


Tekst: Viaplay