The Murder of George Floyd: A Nation Responds is nu gratis te zien op discovery+

De gruwelijke dood van George Floyd op 25 mei 2020 werd op camera vastgelegd. De knie van een witte politieagent perste 8 minuten en 46 seconden lang de laatste adem uit het levenloze lichaam van deze zwarte man. Het was de druppel voor de Black Lives Matter-community. Wereldwijd laaiden protesten op. Ook in Nederland. In The Murder of George Floyd: A Nation Responds praat tv-presentator Tony Harris met prominente mensen uit verschillende lagen van de maatschappij over de moord op George Floyd. De documentaire is nu door te registreren gratis te bekijken bij streamingdienst discovery+.

The Murder of George Floyd: A Nation Responds op Dplay

Wat heeft de moord van George Floyd betekend voor de toekomst van (zwarte mensen in) niet alleen de Verenigde Staten, maar de hele wereld? Hoe kunnen we de ongelijkheid tussen wit en zwart in de komende jaren uitbannen en hoe maken we een einde aan buitensporig geweld van de politie? Televisiepresentator Tony Harris spreekt met burgerrechtactivisten, nieuwsmakers en ex-politiefunctionarissen om deze vragen te beantwoorden. Deze gesprekken zijn niet eenvoudig, maar zijn nodig om op een open, eerlijke en informatieve manier dit zware onderwerp aan de kaak te stellen.

Vijf panelleden aan tafel bij Tony Harris

Aan tafel bij Tony Harris zijn de volgende gasten te vinden:

  • Yamiche Alcindor: Correspondent van NBC en MSNBC
  • Kevin Davis: Voormalig commissaris van de politie van Baltimore
  • Lurie Favors: Schrijver, activist en rassenrechten-advocaat
  • Deray McKesson: Oprichter van Campaign Zero en burgerrechten-activist
  • Redditt Hudson: Oprichter van de National Coalition of Law Enforcement Officers for Justice, Reform and Accountability

Samen praten zij over de tekortkomingen in de maatschappij die hebben bijgedragen aan dit drama en de stappen die moeten worden ondernomen om herhaling te voorkomen. Zij stellen dat de tijd van wegkijken nu voorbij is. Nu is het tijd om goed naar elkaar te luisteren en te leren welke acties we moeten nemen om de wereld structureel te veranderen.

Details van de uitzending

Titel: The Murder of George Floyd: A Nation Responds
Soort: Film
Jaar: 2020
Categorie: Documentaire, Misdaad, Realiteit
Duur: 44 minuten
IMDb: Bekijk direct op IMDb
Kijken: Bekijk direct op Dplay

Gratis te bekijken op Discovery’s Dplay

Streamingdienst Dplay van Discovery heeft besloten om deze uitzending gratis beschikbaar te maken. Het enige wat de kijken doet, is zich registreren voor het platform. Hierna kan direct worden gekeken naar de uitzending. Door op de afbeelding hieronder te klikken, word je meteen naar The Murder of George Floyd: A National Responds op Dplay geleid.

Black Lives Matter Discovery
Bekijk nu gratis The Murder of George Floyd: A Nation Responds op Dplay.

Wereldwijde protesten omtrent Black Lives Matter

Na de dood van George Floyd kwam de wereld in opstand. Een maatschappelijke en zeer verhitte discussie laaide op, waarin Coronamaatregelen en het recht om te protesteren elkaar in het nauw dreven. Ook verschillende streamingdiensten reageerden op de opstanden, waaronder Dplay met de gratis uitzending over de dood van George Floyd en Netflix met anti-racisme maatregelen op het video on demand-platform.