5x Documentaires over spraakmakende moordzaken op discovery+

Making a Murderer, The Staircase en meer recentelijk het verhaal van Cyntoia Brown: veel documentaires baseren zich op bekende moordzaken. Op streamingdienst discovery+ kun je hele interessante series en films vinden die duiken in spraakmakende zaken uit het verleden.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op discovery+ kijken ✅

5x Huiveringwekkende documentaires over moordzaken op Dplay

Bekijk hieronder vijf bizarre verhalen van waargebeurde moordzaken. Stuk voor stuk zijn deze documentaires op dit moment te zien op streamingdienst Dplay van Discovery.

1. The West Memphis Three: An ID Murder (2020)

Een spraakmakende zaak uit 1993, waarin een groepje puberjongens in Arkansas ervan wordt beschuldigd 3 kinderen te hebben verminkt en vermoord. In de rechtzaal en in de media wordt al snel een beeld gevormd van de moorden: die zouden onderdeel zijn geweest van een Satanistisch ritueel. De werkelijkheid steekt echter heel anders in elkaar, dat blijkt wanneer de mannen jaren later eindelijk vrijgesproken worden. In de nieuwe documentaire The West Memphis Three: An ID Murder, die onlangs op Dplay verscheen, wordt deze zaak volledig uitgeplozen.

Soort: Film
Jaar: 2020
Duur: 2 uur en 16 minuten
IMDb: Meer informatie op IMDb
Trailer: Bekijk direct via YouTube
Kijken: Bekijk direct via Dplay

2. JonBenét: An American Murder Mystery (2016)

We nemen een sprong in de tijd naar het jaar 1996. Een zesjarige beauty queen wordt vermoord. Haar ouders alarmeren aanvankelijk de politie met het bericht dat zij is gekidnapt, maar een aantal dagen later wordt het lichaam van JonBenét gevonden in hun eigen kelder. Wie is er verantwoordelijk voor haar dood? Zijn haar ouders wel zo onschuldig als zij zich voordoen, of proberen zij iets te verhullen? Een fascinerende zaak die tot op de dag van vandaag helaas niet is opgelost.

Soort: Serie
Jaar: 2016
Afleveringen: 3 afleveringen
IMDb: 6.8 uit 263 stemmen
Trailer: Bekijk direct via YouTube
Kijken: Bekijk direct via Dplay

3. Casey Anthony: An American Murder Mystery (2017)

Een jonge moeder meldt aan de politie dat haar tweejarige dochter is ontvoerd door de nanny. Dan wordt ontdekt dat haar dochter al een maand vermist is. Wanneer uiteindelijk het lichaam van het meisje wordt gevonden, wordt duidelijk dat haar iets vreselijks is overkomen. Haar moeder, Casey Anthony, lijkt ondertussen met haar vele liegen en feesten niet bepaald op een rouwende moeder. Deze rechtszaak zorgde voor veel opspraak en protest.

Soort: Serie
Jaar: 2017
Afleveringen: 3 afleveringen
IMDb: 7.2 uit 414 stemmen
Trailer: Bekijk direct via YouTube
Kijken: Bekijk direct via Dplay

4. The Lost Women Of NXIVM (2019)

Voormalig NXIVM-publicist en onderzoekjournalist Frank Parlato duikt in de mysterieuze dood van vier vrouwen binnen de sekte. NXIVM begon ooit als zelfhulpgroep, maar ontpopte zich tot een gevaarlijke gemeenschap waarin mensen werden gemanipuleerd, verhandeld en misbruikt. In deze documentaire komen nieuwe geheimen aan het licht.

Soort: Film
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 29 minuten
IMDb: 5.0 uit 25 stemmen
Trailer: Bekijk direct via YouTube
Kijken: Bekijk direct via Dplay

5. Madeleine McCann: An ID Murder Mystery (2019)

De bekende zaak van Madeleine McCann. Een jong meisje verdwijnt uit haar slaapkamer, terwijl zij met haar ouders op vakantie is in Portugal. Naar de omstandigheden rondom deze verdwijning wordt nog steeds gegist. Sommigen gaan uit van een ontvoering. Anderen beweren daarentegen dat Madeleine door haar ouders is omgebracht. Ten slotte rest nog de mogelijkheid van een ongeluk. Een spraakmakende zaak die nog altijd voor veel discussie zorgt.

Dplay documentaires moordzaken Discovery films series

Soort: Film
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 29 minuten
IMDb: 6.4 uit 18 stemmen
Kijken: Bekijk direct via Dplay

Meer series en films bij deze streamingdienst

Er zijn nog veel meer interessante films en series te vinden op Dplay. Zo staan er bijvoorbeeld vermakelijke realityseries en een interessante documentaire over de bestrijding van COVID-19 in Nederland op het video on demand-platform van Discovery. Wil je weten hoe je via Dplay kunst streamen en wat de kosten hiervan zijn? Kijk dan hier voor alle informatie op een rijtje.