BBC History collectie komt met 24 series en documentaires naar discovery+

Op dinsdag 4 augustus is het zo ver. Dan komt er een collectie van geschiedenistitels van de BBC op streamingdienst discovery+. De samenstelling van 24 series en documentaires uit de BBC History Collectie is in één klap volledig te bewonderen op het video on demand-platform van Discovery.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle films en series op Discovery+ kijken ✅

Series en documentaires uit BBC History collectie op discovery+

In augustus worden er een aantal BBC-programma’s aan Dplay toegevoegd, die deze maand allemaal in het teken staan van de geschiedenis. Ga hieronder in vogelvlucht met ons mee door een aantal van de nieuwe titels in de BBC History collectie.

Planet Dinosaur

Planet Dinosaur

Zo duik je bijvoorbeeld miljoenen jaren terug in de geschiedenis om naar de serie Planet Dinosaur te kijken. In deze documentaire word je meegenomen naar de grootste dinosauriërs die onze aardbol ooit hebben bewoond. State-of-the-art computereffecten zorgen ervoor dat je een enorm realistisch beeld krijgt van hoe deze beesten er daadwerkelijk uit hebben gezien.

Egypt: What Lies Beneath

Egypt What Lies Beneath

Daarnaast wordt ook de documentaire Egypt: What Lies Beneath tussen deze titels gelanceerd. Hierin komt Dr. Sarah Parcaak aan het woord en vertelt zij dat alles wat wij momenteel over Egypte weten slechts een minimaal deel is van wat er is achtergelaten door de oude Egyptische beschaving. Zij maakt je nieuwsgierig over al het bijzondere dat nog op ons ligt te wachten onder de aardbodem van het Egypte van vandaag.

Leonardo – Inside the Mind of a Genius

Leonardo Inside The Mind Of A Genius

Leonardo da Vinci is één van de grootste genieën die de beschaving ooit heeft gekend. Zijn tekeningen, brieven en aantekeningen worden in Leonardo – Inside the Mind of a Genius onder de loep genomen om eens beter naar zijn bijzondere leven te kijken. Verder worden een paar van zijn indrukwekkende uitvindingen in het echt nagebouwd om te testen of ze ook echt werken.

Planet Oil

Planet Oil

Heb je de aflevering over olie bij Netflix’ serie History 101 toevallig gezien en vond je die interessant? Kijk hier dan zeker eens naar! Olie is van alle tijden, maar kent ongetwijfeld een rijke geschiedenis. De serie Planet Oil laat zien hoe de samenleving van vandaag de dag zo ontzettend afhankelijk is geworden van olie binnen een extreem korte tijd.

The Real History of Science Fiction

The Real History of Science Fiction

Dit is een echte topper voor de trouwe volgers van Streamwijzer en de liefhebbers van science-fiction films en -series. In de prijswinnende serie The Real History of Science Fiction wordt gekeken hoe de geschiedenis van Sci-Fi eruit ziet aan de hand van vier thema’s: robots, space, invasion en times.

Meer BBC en geschiedenis op de streamingdienst

Naast deze vijf nieuwe toptitels kun je ook series en documentaires verwachten als Hiroshima, Mapping The World en Pompeii – Secrets Of The Petrified Bodies. In totaal zullen er vanaf 4 augustus 24 nieuwe BBC History titels online te kijken zijn op Dplay.

Ben jij al lang helemaal gek van BBC programma’s of ben je nu plotseling enthousiast geworden? Neem dan zeker eens een kijkje tussen alle BBC titels op Dplay! Ook kunnen liefhebbers van geschiedenisfilms en -series er terecht voor een grote collectie van geschiedenistitels op Dplay.

Nieuw op Dplay in augustus

Benieuwd wat er verder nog allemaal nieuw op Discovery’s Dplay komt in augustus? Ook dan ben je bij Streamwijzer aan het juiste adres. Op de pagina nieuw op Dplay in augustus vind je de nieuwe titels deze maand. Ook zijn de eerste nieuwe films en series die nieuw op Dplay in september komen al bekend. Ten slotte vind je op Streamwijzer ook het complete Dplay aanbod en algemene informatie over Dplay.